Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Kaarsje aansteken om te gedenken

Maandag 14 november 2022
Kaarsje aansteken om te gedenken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De laatste zondag voor Advent wordt Eeuwigheidszondag genoemd, dit jaar is dat op zondag 20 november. Op deze zondag gedenkt de Protestantse Gemeente de mensen van de gemeente die het afgelopen (kerkelijk) jaar zijn overleden. Hun naam wordt genoemd en er wordt een kaars aangestoken. "Voor een beetje licht in het verdriet," vertelt voorzitter Dries van Dijk.

Voorafgaande aan de kerkdienst op deze zondag is het gebruikelijk voor ieder die dat wil om een kaarsje aan te steken in herinnering aan iemand of iets. Dit jaar biedt de Protestantse gemeente daar graag de gelegenheid voor op zaterdagmiddag 19 november van 16.00 – 18.00 uur, voor gemeenteleden maar ook voor alle dorpsgenoten.

De kerk is dan geopend om binnen te lopen voor ieder die dat wil, om een lichtje aan te steken en in alle rust even stil te staan bij de mensen wie we moesten loslaten. Als u niet in de gelegenheid bent en toch graag iemand wil gedenken, kunt u/jij een anoniem briefje in de bus doen bij Aaltje Timmerman (Parksingel 69) met daarop voor wie of wat u een kaarsje wilt aansteken. "Wij zorgen dan ervoor dat het kaarsje aangestoken wordt voor u," legt dhr. Van Dijk uit. U kunt dit doen tot en met vrijdag 18 november.

"Stil staan en gedenken is belangrijk. En samen mogen we via Eeuwigheidszondag uitzien naar Advent," besluit dhr. Van Dijk.

"Wij hopen zo iedereen in de gelegenheid te stellen zijn of haar overleden dierbare te gedenken door een moment stil te zijn en een kaarsje aan te steken. Zo kunnen we ons even getroost weten door het verdriet dat we delen met elkaar."

De dienst op zondag 20 november begint om 10:00 uur en is ook te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/110/events.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Protestantse Gemeente Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.2 °C
  • 13.0 mm
  • 16.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top