Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Opvang van ruim 800 vluchtelingen bij Walibi verloopt zonder veel problemen

Donderdag 17 november 2022
Opvang van ruim 800 vluchtelingen bij Walibi verloopt zonder veel problemen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tussen de acht- en negenhonderd vluchtelingen hebben tot nu toe onderdak gevonden op het evenemententerrein van Walibi Holland, Dat blijkt bij een tussentijdse evaluatie van de noodopvang in Biddinghuizen.

"Vlekkeloos gaat het niet, maar daarom zijn we er om kleine puntjes op te lossen," zegt locatiemanager David Korver. Grote opstartproblemen hebben ze niet gehad, het zijn kleine dingen. "Zaken zoals waar kan de pendelbus naar Dronten het beste stoppen? Hoe gaat het met de lunch en het diner? Lopen de mensen de juiste deur in en uit? Meer van dat soort zaken vooral."

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zit nu op ongeveer twee derde van het maximale aantal vluchtelingen dat in Biddinghuizen kan worden opgevangen. Er zijn tenten neergezet om vluchtelingen te herbergen, die in Ter Apel geen onderdak konden vinden. "We focussen eerst op een stukje opvang", vervolgt Korver. "Er zijn natuurlijk ook mensen die in Ter Apel of in de crisisnoodopvang hebben gezeten. Die moeten eerst even tot rust komen."

Activiteiten
In één van de grote tenten bij het tafelvoetbal en het tafeltennissen is het druk. Vooral jonge mannen drommen samen. Op een bankje op het terrein zitten een paar vrouwen. Buiten het terrein zie je kleine groepjes asielzoekers een wandelingetje doen. Het gaat er rustig aan toe.

Klachten van omwonenden hebben ze bij het COA 'gelukkig nog niet' gehad, zegt Korver. "We houden korte lijntjes met Walibi, de gemeente en buurtbewoners. We hebben vanmiddag bijvoorbeeld een afspraak met de diaconie om te kijken wat er kan gebeuren op gebied van vrijwilligerswerk." Korver staat open voor verschillende ideeën. "Nodig een keer een familie uit om bij je thuis te komen eten. Organiseer hier op het terrein iets voor kinderen of voor een bepaalde doelgroep."

De tijdelijke opvang van asielzoekers bij Walibi is tot half april volgend jaar. Daarna moet het terrein weer beschikbaar zijn voor evenementen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vluchtelingenopvang
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.0 °C
  • 0.0 mm
  • 6.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top