Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Woonzorg Flevoland en Coloriet gaan meer samenwerken

Dinsdag 22 november 2022
Woonzorg Flevoland en Coloriet gaan meer samenwerken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Zorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland gaan meer samenwerken. Vanwege de vergrijzing wordt ouderenzorg steeds belangrijker en met het personeelstekort in de zorg zijn de uitdagingen groot, zeggen beide organisaties. "Niets doen is geen optie", vinden de bestuurders.

"Flevoland vergrijst sterker dan de rest van het land. Dus we hebben het hard nodig om samen de handen ineen te slaan", vertelt bestuursvoorzitter John Bos van Woonzorg Flevoland. Daarnaast hebben ze een tekort aan personeel: "We zien dat steeds minder mensen beschikbaar zijn om de zorg te verlenen". Om die redenen hebben de twee zorgverleners besloten om de krachten op verschillende punten te bundelen.

De zorgorganisaties hebben 20 projecten uitgekozen om in eerste instantie samen op te trekken. "We gaan in de thuiszorg samenwerken, we gaan kijken hoe we samen opleidingen kunnen doen, en ook in de ICT bijvoorbeeld". Voor cliënten zal dit onder meer gaan betekenen dat de organisaties beter beschikbaar en bereikbaar zijn. Het gaat om een test, die 2 jaar duurt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coloriet
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top