Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Dit is een artikel van ncoi.nl

Wil je werken in de zorg? Kies dan voor een van deze opleidingen

Vrijdag 2 december 2022
Wil je werken in de zorg? Kies dan voor een van deze opleidingen
Foto: Pexels.com / EVG Kowalievska - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van ncoi.nl

Mis je de afwisseling in je huidige baan? Ben je klaar met elke dag een 9 tot 5 baan op kantoor? Dan is het werken in de zorg zeker wat voor jou! Elke dag is anders en daarnaast maak jij het verschil voor anderen. Het enige wat je nodig hebt is een hele hoop empathisch vermogen en een krachtige mentaliteit. In deze blog lees je welke opleidingen je kunt volgen om aan de slag te gaan in de zorg.

Ouderenzorg of ziekenhuis
Werken in de zorg is een heel breed begrip, er zijn namelijk erg veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de ouderenzorg. Je houdt jezelf dan bezig met de zorg voor ouderen waarbij je ook weer verschillende gradaties hebt. De een heeft namelijk veel meer zorg nodig dan de ander. Of wil je nog meer afwisseling? Dan is het werken in een ziekenhuis misschien wel wat voor jou. In het ziekenhuis komen elke dag totaal verschillende patiënten die elk andere zorg nodig hebben. De een heeft een gebroken been en de ander is langdurig ziek. Om dit te kunnen doen als werk zul je de opleiding verpleegkunde moeten volgen. In deze opleiding heb je ook weer verschillende niveau's en specialisaties. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren tot ambulanceverpleegkundige waarbij je elke dag onderweg bent met de ambulance en elke dag wat anders mee maakt.

Werken met kinderen
Ook als je graag met kinderen wilt werken zijn er verschillende opties binnen de zorg. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij een jeugdzorginstelling waar kinderen worden opgevangen die gedragsproblemen hebben of thuis worden mishandeld. Ook hierin zijn weer verschillende gradaties voor het aantal zorg dat iemand behoeft. Je hebt bijvoorbeeld ook een crisisopvang waar kinderen worden opgevangen als ze plotseling uit huis worden geplaatst of niet altijd thuis kunnen zijn. De opleiding die je hiervoor kunt volgen is pedagogiek. Je kunt daarna aan de slag als pedagogisch medewerker in een jeugdzorginstelling maar ook in bijvoorbeeld een kinderopvang, Daarnaast kun je ook in het ziekenhuis werken met kinderen op de kinderafdeling als verpleegkundige. Help je kinderen liever met hun mentale gezondheid? Dan kun je er ook voor kiezen om kinderpsycholoog te worden. Deze opleiding is echter universitair.

Kortom, het vinden van een leuke baan in de zorg is zeker mogelijk! Je moet jezelf alleen eerst afvragen in welke tak van de zorg je graag aan de slag wilt. De keuze is namelijk reuze!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.3 °C
  • 0.0 mm
  • 17.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top