Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Dit is een artikel van Boels.nl

Interessante ontwikkelingen binnen de bouwsector

Dinsdag 6 december 2022
Interessante ontwikkelingen binnen de bouwsector
Foto: Pexels / Anete Lusina - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Boels.nl

De technologie wordt steeds beter en beter. Dat zien we in onze directe omgeving gebeuren. Zo zijn de telefoons van betere kwaliteit en kunnen we tegenwoordig zelfs met een pinpas inchecken in het openbaar vervoer! Echter, er vinden ook veel ontwikkelingen plaats binnen sectoren die misschien wat verder van ons afstaan, zoals de bouwsector. Lees daarom in dit blog over een aantal interessante ontwikkelingen binnen die sector.

Duurzaamheid
Tegenwoordig is het erg belangrijk om als persoon, maar ook als bedrijf, duurzame keuzes te maken. Dit omdat de zeespiegel stijgt, de aarde warmt op en daarnaast wordt de ozonlaag steeds dunner. Binnen de bouwsector wordt er daarom ook een steentje bijgedragen aan het milieu. Dit omdat het van de klanten gevraagd wordt, maar ook omdat er aan een aantal eisen voldaan moet worden vanuit de wet. Zo verhuren bouwbedrijven tegenwoordig hun machines. Veel mensen hebben namelijk apparatuur in huis staan om te klussen. Echter, dit gebruiken ze zelden. Bedrijven binnen de bouwsector hebben dus de oplossing bedacht om zelf de apparaten aan te schaffen en deze te verhuren aan klanten. Handig als je wilt klussen, want deze oplossing voorkomt dat je bakken met geld uitgeeft voor een verhuizing of verbouwing. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de machines die er zijn, efficiënt worden ingezet waardoor ze niet stilstaan. Dus: als je een grote klus op de planning hebt staan, kun je bijvoorbeeld een rolsteiger huren bij Boels.

Innovatieve oplossingen
Binnen de bouwsector wordt steeds meer gebruik gemaakt van artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Door deze vernieuwing wordt de sector productiever en ook veiliger. Concreet betekent de kunstmatige intelligentie dat het meeste werk wordt overgelaten aan machines. Dit zorgt voor een aantal voordelen. Zo hoeven er minder mensen ingezet te worden om het werk te verrichten. Dat komt tevens erg goed uit, aangezien de bouwsector te maken heeft met een tekort aan personeel. De werknemers kunnen zich hierdoor focussen op andere taken terwijl de machines een groot deel van het zware werk overnemen. Een voorbeeld waar kunstmatige intelligentie goed werk verricht, is te vinden bij bouwbedrijven waar er kans is op ongelukken als de regels niet goed worden nageleefd. Door middel van 'robots' die foto's van werklocaties analyseren, kan bekeken worden hoe veilig de werkplek is. Zo kan gecontroleerd worden of werknemers de juiste uitrusting dragen om ongelukken te voorkomen.

De bouwsector maakt grote stappen op het gebied van ontwikkeling. Wil je graag meer te weten komen over interessante ontwikkelingen? Neem dan een kijkje op de website van Boels.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.3 °C
  • 0.0 mm
  • 21.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top