AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Dit is een artikel van bestuursacademie.nl

Zo kun je je omscholen!

Woensdag 14 december 2022
Zo kun je je omscholen!
Foto: Pexels / Lil Artsy - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van bestuursacademie.nl

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Of kun je om een bepaalde reden niet meer in je huidig positie werken? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere baan. Hierbij kan het zijn dat je je moet omscholen, omdat je nog niet de juiste vaardigheden en kennis in huis hebt. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen.

Word een nieuwe leider
Bij het kiezen van een nieuwe baan in een andere sector, is het mogelijk dat daar omscholing voor nodig is. Zo kan ervoor gekozen worden om een geheel nieuwe opleiding te volgen of juist een cursus. Uiteraard hangt dit af van de functie die je wilt bekleden. Heb je geen idee welk beroep je wilt uitoefenen? Dan kan het handig zijn om een studiekeuzetest te doen. Deze test biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de opleidingen die het beste bij jou passen. Hierna kun je kijken waar je deze opleiding kunt volgen. Ben je er toch niet helemaal uit? Dan zijn de opleidingen leiderschap en management echte aanraders. Door één van deze opleidingen te volgen, kun je jouw kwaliteiten als leider inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan organisaties en de hele samenleving. Uiteraard zal er binnen deze opleidingen gefocust worden op het ontwikkelen van aanvullende competenties en het aanscherpen van de competenties die je al in bezit hebt.

Andere mogelijkheden
Uiteraard kan het zo zijn dat je liever niet in een leidinggevende positie wilt treden. Om deze reden zijn er andere trainingen Rijksoverheid waaruit gekozen kan worden. Hierbij kun je denken aan een training Professioneel Adviseren, Creatief Denken en Doen, Omgaan met Agressie en veel meer. De mogelijkheden en opties zijn eindeloos. Wat de meeste mensen ervan weerhoudt om een nieuwe opleiding of cursus te volgen, is dat de prijzen hoog kunnen zijn. Om mensen meer te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, heeft de overheid het STAP-Budget in het leven geroepen. Zo kan iedere burger een tegemoetkoming tot 1000 euro ontvangen voor een opleiding of cursus.

Samenvattend, wanneer je liever een ander beroep wilt uitoefenen, kun je dit doen door je te laten omscholen. Je kunt een opleiding kiezen door eerst een studiekeuzetest te doen. Andere goede opties zijn opleidingen voor leiderschap en management. Daarnaast kun je ook kiezen uit een breed assortiment van verschillende trainingen.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.3 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top