Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

GGD schaalt activiteiten rond corona af

Vrijdag 16 december 2022
GGD schaalt activiteiten rond corona af
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - GGD Flevoland heeft de capaciteit voor de coronavaccinaties en -testen teruggebracht omdat er steeds minder behoefte aan is. De organisatie heeft het aantal tijdelijke krachten die hielpen om de prikken te zetten en testen af te nam daarom ook verminderd.

De daling in het aantal vaccinaties en testen is volgens de GGD volgens de verwachting. "Daar hebben we in onze planning rekening mee gehouden. Ter vergelijking: begin oktober zetten we ruim 11600 herhaalprikken per week. Halverwege november waren er dat nog geen 2500," zegt covid-manager Wendy Winkelman.

Opschalen
De capaciteit is nu zoals het ministerie die voorschrijft, stelt Winkelman. "Dat betekent dat we op landelijk niveau in acht weken tijd gefaseerd kunnen opschalen naar 100.000 coronatesten per dag en een basisinfrastructuur van 100.000 vaccinaties per week."

De GGD blijft op de locaties Almere, Lelystad en Emmeloord wel coronavaccinaties en -testen doen. Dat is om de maximale reistijd binnen de perken te houden. "Wel kijken we hoe we efficiënter kunnen omgaan met onze locaties.", zegt Winkelman. "Zo verhuist de testlocatie in Lelystad per 16 januari naar het St. Jansdal, waar nu ook de vaccinatielocatie al huist. En voor Almere onderzoeken we mogelijkheden om de locatie ook voor andere doeleinden in te zetten, bijvoorbeeld de HPV-campagne voor 18-plussers die in het eerste kwartaal van 2023 start."

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.7 °C
  • 1.8 mm
  • 10.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top