Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb

Dankbaarheid en onzekerheid bij Oekraïense vluchtelingen

Maandag 16 januari 2023
Dankbaarheid en onzekerheid bij Oekraïense vluchtelingen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Begin december organiseerden Flever en Provincie Flevoland een bijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen, gehost vanuit het Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne. De bijeenkomst was bedoeld als een kans om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het met hen gaat in Flevoland, maar ook om te inventariseren wat zij op dit moment nodig hebben.

Naast een aantal Oekraïense vluchtelingen waren ook enkele sociaal werkers uit Flevoland aanwezig. Zij werken dagelijks met Oekraïense vluchtelingen op de opvanglocaties en deelden hun ervaringen.

Dankbaarheid en onzekerheid
De aanwezigen hadden ieder hun eigen verhaal vanuit een ander perspectief. De een woont al wat langer in Flevoland dan de ander, maar het gevoel van dankbaarheid overheerst. Dankbaar voor alle hulp, het gevoel dat ze zichzelf en hun kinderen in veiligheid hebben kunnen brengen overheerst. Onduidelijk is echter hoelang de oorlog duurt, en hierdoor blijft het wonen in Flevoland voor de vluchtelingen een onzekere factor.

Behoeften
Op dit moment is de behoefte aan werk groot. De vluchtelingen willen zich nuttig maken en geld verdienen om zich zelfstandig te kunnen redden. Sommigen hebben werk gevonden, anderen nog niet. De taal blijkt hierin een probleem te zijn, dus daar zouden ze meer ondersteuning in willen krijgen.

Het Meldpunt 'Flevoland helpt Oekraïne' blijft zich inzetten, schrijft de Provincie. Iedereen die iets wil doen voor Oekraïense vluchtelingen in Flevoland of in de regio Oekraïne, kan bij het Meldpunt terecht. Kijk op flevolandhelptoekraine.nl.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Provincie Flevoland
Tel. 0321-333169
Peter Evers
Adverteerder in de rubriek Vluchtelingenopvang
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.3 °C
  • 0.0 mm
  • 16.8 °C
Weerstatistieken ->
Routes Avond4Daagse 2023
Routes Avond4Daagse 2023 Routes Avond4Daagse 2023
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top