AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK

FlevoFood gaat samenwerken met andere regio's

Maandag 16 januari 2023
FlevoFood gaat samenwerken met andere regio's
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - FlevoFood, een organisatie die zich richt op biologisch geteelde en lokaal verkregen voedsel, gaat samenwerken met organisaties uit andere regio's in Nederland onder de naam 'Korte Keten Collectief Nederland'.

Het doel van de samenwerking is om de afstand tussen de boer die het voedsel teelt en de consument die het product eet te verkleinen. Bauke van der Veen van FlevoFood, voormalig directeur van VNK uit Biddinghuizen, legt aan Omroep Flevoland uit dat als de afstand tussen consument en platteland kleiner wordt, de consument bereid is om iets meer te betalen voor het product, waardoor de boer weer kan investeren in biodiversiteit.

Het gaat bij de samenwerking vooral om het ontwikkelen en delen van kennis en ervaring rond marktinformatie, logistiek, digitalisering en data gedreven bedrijfsprocessen.

Flevofood
FlevoFood is een netwerkvereniging van Flevolandse voedselbedrijven die geworteld zijn in de polder. Leden zijn actief in verschillende aspecten van de voedselketen, van landbouw en verwerking tot logistiek, handel, horeca en retail. Samen vormen ze een krachtige regionale voedselketen die nauw samenwerkt en partnerschappen aangaat met overheden, financiële instellingen en kennisinstellingen. FlevoFood omschrijft zichzelf als "katalysator voor de Flevolandse voedselketen".

Onder de aangesloten leden bevinden zich diverse Biddinghuizer bedrijven, waaronder SchaapHolland en Flevosap.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top