Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Erfgoedvereniging strijdt tegen sloop drinkwaterpompstation

Donderdag 19 januari 2023
Erfgoedvereniging strijdt tegen sloop drinkwaterpompstation
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Erfgoedvereniging Heemschut wil de twee markante gebouwen van drinkwaterpompstation Bremerberg langs de Spijkweg in Biddinghuizen behouden voor toekomstige generaties. Dat schrijft Omroep Flevoland.

Vitens, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het drinkwaterpompstation, wil de gebouwen slopen omdat renovatie volgens hen onmogelijk is en de installatie te duur is om te vervangen

Gemeentelijk monument
Erfgoedvereniging Heemschut eist echter dat Vitens een waardevaststelling laat uitvoeren, waarbij een externe deskundige de minnen en plussen van het gebouw als erfgoed opneemt, voordat een weloverwogen beslissing wordt genomen. Te Raa, van de erfgoedvereniging, zegt dat hij contact gaat opnemen met Vitens, de provincie Flevoland en de gemeente Dronten om te onderzoeken of er iets in het vergunningentraject kan worden gedaan en of de gemeente Dronten het als gemeentelijk monument wil verklaren.

Erfgoedvereniging Heemschut
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich in voor het behoud van cultureel erfgoed. De organisatie bestaat uit diverse provinciale commissies, waaronder een commissie Flevoland.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vitens
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top