Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Historisch lage WW-uitkeringen in Flevoland

Vrijdag 20 januari 2023
Historisch lage WW-uitkeringen in Flevoland
Foto: UWV - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland was vorig jaar historisch laag. Dat schrijft Omroep Flevoland op basis van berichtgeving van het UWV.

Er was een daling te zien van een kwart ten opzichte van het voorgaande jaar, iets meer dan het landelijk gemiddelde. De afname werd veroorzaakt door de krappe arbeidsmarkt, uitgestelde uitgaven en vergrijzing in Flevoland. Het UWV hoefde vorig jaar 1336 uitkeringen minder te verstrekken.

Daling
De grootste daling was te zien in Zeewolde, gevolgd door Almere en Noordoostpolder. De werkloosheid nam het meest af in de horeca en catering, vervoer en logistiek en de bouw. Het UWV verwacht dat het aantal WW-uitkeringen dit jaar weer iets zal stijgen.

Landelijk
Tussen november en december 2022 nam het aantal WW-uitkeringen toe met 4.300. Het totaal aantal WW-uitkeringen kwam daarmee op 149.200 eind december. Een toename van het aantal WW-uitkeringen is gebruikelijk in de wintermaanden. Vergeleken met een jaar eerder nam het aantal lopende WW-uitkeringen af met 42.600 (-22,2 procent).

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek UWV
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Werk
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top