Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Uitkomsten onderzoek effecten corona aangeboden aan gemeenteraad

Zaterdag 21 januari 2023
Uitkomsten onderzoek effecten corona aangeboden aan gemeenteraad
Foto: Pexels.com / Chokniti Khongchum / rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - In 2022 werden twee digitale enquêtes gehouden in Dronten om de beleving van de maatschappelijke effecten van corona te onderzoeken. De enquêtes, gericht aan jongeren en volwassenen, werden gecombineerd met input van professionals en beschikbare lokale data. De analyse en adviezen zijn aangeboden aan de gemeenteraad.

Uit de enquêtes bleek dat jongeren de grootste effecten van corona ervaren op het gebied van onderwijsontwikkeling, psychologische ontwikkeling en welbevinden. Ook is gebleken dat corona een versterker is voor bestaande problemen zoals eenzaamheid en depressies onder jongeren. Er zijn geen significante effecten van corona op inkomen en werkgelegenheid waargenomen. Sommige bedrijfssectoren zijn wel kwetsbaar geworden door de lockdowns.

Wantrouwen in de overheid
Er is een toenemend wantrouwen waargenomen in de overheid, maar corona is waarschijnlijk niet de prominente oorzaak hiervan. Andere crises spelen een grotere rol. Dit wantrouwen is voornamelijk gericht op de landelijke overheid en leidt tot overlastgevend gedrag, voornamelijk bij jongeren. Dit is een blijvend punt van aandacht in Dronten. Er is een groeiende tweedeling waargenomen in de samenleving, maar deze wordt waarschijnlijk veroorzaakt door andere ontwikkelingen dan corona.

Wendbare gemeente
Naast de negatieve effecten die corona met zich meebracht, is er ook een positief effect waargenomen. De coronacrisis heeft geleid tot een versterking van de ambitie rond samenwerken tussen overheid en samenleving. Dit is bevestigd als essentieel en wenselijk, en heeft geresulteerd in een grotere wendbaarheid van de overheid.

Vervolgadviezen
Op basis van de conclusies zijn per aandachtsgebied vervolgadviezen geformuleerd. Deze interventies zullen worden uitgevoerd binnen bestaand beleid en met bestaande middelen. Er zal geen verdere aanspraak worden gedaan op de bestemmingsreserve COVID-19.

Het volledige rapport en de raadsinformatiebrief zijn te lezen via dronten.ikpraatmee.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top