Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Dit is een artikel van vervangingsmarkt.nl

Kies voor duurzaamheid door losse onderdelen te vervangen

Woensdag 25 januari 2023
Kies voor duurzaamheid door losse onderdelen te vervangen
Foto: Pexels / Nithin PA - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van vervangingsmarkt.nl

In de Nederlandse samenleving speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Huishoudens zoeken naar mogelijkheden om hun woning en leefstijl aan te passen naar nieuwe standaarden. Zo is het gebruik van zonnepanelen op het dak steeds normaler geworden. Niet alleen om de energiekosten te drukken, ook om bij te dragen aan een groenere wereld.

Hetzelfde geldt voor ons gedrag in de supermarkt; men laat producten met veel los plastic steeds vaker liggen. Toch is er nog voldoende kans om een volgende verbeterslag te maken. Denk aan producten die direct worden weggegooid, als deze niet meer lijken te werken. Neem de kraan in de keuken; het scheuren van een rubberen ringetje kan al reden zijn om de kraan als geheel te vervangen. Duurzamer is het om losse kraanonderdelen te kopen en het rubberen ringetje zo te vernieuwen.

Losse onderdelen voor producten eenvoudig te bestellen
Vaak denkt men dat de aankoop van een los rubberen ringetje een eindeloze zoektocht wordt. Waar wordt dit ringetje aangeboden? Hoe zorg ik dat ik het juiste formaat heb? Op welke manier kan ik de kraan vervolgens uit elkaar halen? Het vervangen van de complete kraan is in zo'n situatie al snel een aantrekkelijkere optie. Voor dit artikel namen we de proef op de som; we zijn specifiek op zoek gegaan naar Damixa onderdelen, daar deze kranen veel gebruikt worden. Hierbij bleek dat deze onderdelen relatief makkelijk te vinden zijn. Op basis van de kraan die je in huis gebruikt, kun je zien welke onderdelen passen. Handige foto's laten je de diverse kranen bij hun producttype zien. Iets verder zoeken toont dat er voor het daadwerkelijk vervangen van deze onderdelen voldoende video's en handleidingen te vinden zijn, waarin wordt uitgelegd hoe dit in z'n werk gaat.

Ook onderdelen voor andere apparaten vindbaar
Niet alleen voor het vernieuwen van onderdelen in een kraan is het mogelijk deze los online te bestellen. Er zijn nog veel meer producten, waarvoor je losse onderdelen kunt kopen. Het maakt dat defecte apparaten niet direct vervangen hoeven te worden. Dit is beter voor het milieu en klimaat, maar zeker ook voor je portemonnee. Losse onderdelen worden vaak voor slechts enkele euro's aangeboden. Heb jij al eens een kapot apparaat in huis gerepareerd met de onderdelen die je hier online voor bestelde? Het is makkelijker dan je op voorhand wellicht denkt!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.5 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top