Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Dit is een artikel van sympafix.com

Huishoudens worden gemotiveerd hun tuin aan te pakken

Donderdag 26 januari 2023
Huishoudens worden gemotiveerd hun tuin aan te pakken
Foto: Pexels / Merilin Kirsika Tedder - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van sympafix.com

Huishoudens in Nederland worden gemotiveerd de tuin aan te pakken. Nog steeds zijn veel tuinen in Nederland volledig bestraat. Dat is zonde en komt het wooncomfort van bewoners niet ten goede. Ook het milieu en klimaat hebben baat bij groenere wijken. Een van de nadelen van bestrating is het gegeven, dat dit de warmte vasthoudt.

Iets wat niet geldt voor bijvoorbeeld een gazon of een border met heesters. Een tuin met uitsluitend bestrating zal hierdoor benauwder en warmer zijn, dan een tuin met voornamelijk groen. Voldoende reden om ook voor jouw tuin te kijken, welke mogelijkheden er zijn deze van meer groen te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie natuurlijke afscheiding, door hedera's tegen een gaashekwerk te laten groeien. Het hekwerk zet je stevig vast met chemische ankers.

Natuurlijke erfafscheiding creëren met hedera's
De hedera, ook wel klimop genoemd, is een hele bekende plant. Doordat de plant relatief snel groeit en makkelijk te onderhouden is, leent de hedera zich goed voor het creëren van een natuurlijke erfafscheiding. Je hebt geen groene vingers nodig, om deze plant mooi te houden. Plaats een gaashekwerk tussen twee houten- of betonnen palen in de tuin en laat de hedera hier vervolgens tegenaan groeien. Het zal een of twee jaar kosten, voordat de erfafscheiding volledig dicht zit. Niet alleen als erfafscheiding is het gebruik van de combinatie van een hedera met een gaashekwerk interessant; je kunt op deze wijze ook verschillende hoekjes in je eigen tuin creëren. De hedera biedt je bescherming tegen de harde wind.

Zelf aan de slag met het plaatsen van een hekwerk
Het plaatsen van een hekwerk hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg dat je de juiste materialen in huis haalt. Naast het hekwerk en de betonnen- of houten palen, zijn dat chemische ankers. Deze chemische ankers bestaan uit twee componenten. Voeg je ze samen, dan leidt dit tot een chemische reactie. Afhankelijk van de gebruikte componenten, de weersomstandigheden en de ondergrond hardt zo'n chemisch anker vervolgens uit. Op deze manier weet je zeker dat het hekwerk op z'n plaats blijft staan. Er zijn verschillende webshops waar je de chemische ankers bestelt.

Kies voor een groen gazon in de tuin
Naast het creëren van een groene afscheiding met een hedera, is ook het gebruik van een gazon een goed idee. Het gazon biedt je kinderen een koele plek om te spelen in de zomer. Net als de hedera is ook een gazon eenvoudig te onderhouden.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.7 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top