Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Dit is een artikel van ubari.nl

Mijd woonclichés: 7 x tips voor eyecatchers

Donderdag 2 februari 2023
Mijd woonclichés: 7 x tips voor eyecatchers
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van ubari.nl

Je hebt een nieuw huis of wilt een bepaalde ruimte inrichten zonder terug te vallen op borden met voorgekauwde teksten en een schapenvachtje op de bank? Mijd de clichés en kies voor een origineel, persoonlijk en uniek interieur. Zeven tips om je interieur meer eigen smoel te geven.

Aparte koelkast in de huiskamer
Een roze mini koelkast is een echte eyecatcher en bovendien handig. Zit de koelkast vol met allerlei andere dingen, waar laat je dan de drankjes als er visite komt? Dit soort koelkastjes is ook bruikbaar in je thuiskantoor, zeker als deze in het tuinhuisje is gerealiseerd.

Snel foto's uitprinten en inlijsten
Vind je een Polaroid-camera te duur, ga dan op zoek naar de beste pocket printer waarmee je razendsnel foto's uitprint. De kiekjes die je met je mobiel schiet, druk je af met dit apparaat op binnenzak-formaat. À la minute heb jij je vakantiefoto, concertselfie of andere onvergetelijke momentopname in handen. Koop bij de kringloop een berg verschillende fotolijstjes en creëer een wall of fame. Zie je ook vaak, dat is waar, maar elke foto is uniek.

Bouw je eigen salontafel
Wat is er met onze salontafel gebeurd? Dat stevige meubelstuk waar je je kop thee veilig neerzet, en de krant uitspreidt? Opeens heeft iedereen drie vage krukjes in zijn woonkamer staan, onhandige accessoires die bij de minste of geringste beweging van een hond of kind omver kukelen. Scoor gebruikt hout en laat je innerlijke timmerman los voor een unieke salontafel die zijn oorspronkelijke functie verstaat.

Print is alive!
Stal je boeken en platen uit! Alle aankondigingen ten spijt hebben print en geluidsdragers de digitale ontwikkelingen overleefd, omdat het fijn is om iets in handen te hebben én omdat deze je interieur kleuren. Mp3tjes en een e-reader doen dat niet. Ook de mand met tijdschriften en folders zorgt voor meer sfeer, dus kijk meteen naar een hippe, stevige wandbrievenbus die je naast de voordeur monteert.

Lappendeken in plaats van schapenvachtje
Tot vervelens toe gesignaleerd in de interieurrubrieken: het schapenvachtje. Alsof het van overheidswege is opgelegd, zie je het ding op elke driezitter liggen. Leuke decoratie, maar zonder enige functie. Hou je van breien (hippe bezigheid tegenwoordig) maak dan je eigen warme deken in alle kleuren van de regenboog, ook wel kermisdeken genoemd. 's Avonds kruip je hier lekker onder.

Toch teksten aan je muur?
Wil je per se teksten plaatsen, denk dan net even wat verder dan de HOME-bordjes van de woongiganten, en laat het goedbedoelde stuk steigerhout met huis- of gedragsregels helemaal achterwege. Kies voor wijze of grappige quotes uit film en muziek, of verzin zelf wat. Brand ze op een mooi stuk hout, smeer het geheel in met zonnebloemolie of kleurloze lak en je hebt je eigen, unieke tekstbord aan de muur hangen.

Jaren '70-invloeden
Ze worden vaak genoemd, maar slechts weinigen durven de opvallende invloeden uit de jaren '70 toe te laten in hun huis. Knaloranje accessoires, geometrisch vormgegeven behang, meubels van rotan en riet, laat je inspireren op Pinterest en kijk welke items jij mooi vindt. Denk ook aan ouderwetse radio's, deze vind je eveneens bij de kringloop.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.9 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top