Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Dit is een artikel van vanegmond.nl

3 tips om de werking van de elektra in jouw bedrijf te optimaliseren en te beschermen

Maandag 30 januari 2023
3 tips om de werking van de elektra in jouw bedrijf te optimaliseren en te beschermen
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Markus Winkler - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van vanegmond.nl

De kans is groot dat jouw bedrijf grotendeels afhankelijk is van elektra. Elektra kan tegelijkertijd ook erg kwetsbaar zijn. Denk daarbij aan schade door stof of vocht, of denk aan kortsluiting waardoor het apparatuur stuk kan gaan.

Door deze belangrijke rol en kwetsbaarheid, is het belangrijk dat we ons apparatuur optimaal laten werken, en ook goed beschermen. In dit artikel geven wij jou drie tips over hoe jij de werking van de elektra binnen jouw bedrijf kunt optimaliseren en kunt beschermen.

De schakelkast
Om te beginnen, kun je een schakelkast aanschaffen. Een schakelkast is eigenlijk een behuizing voor jouw (fragiele) elektrotechnische en industriële automatiseringscomponenten, die deze dan weer beschermt tegen vocht en stof. Zo is de kans kleiner dat de elektra schade oploopt. Verder kun je met een schakelkast de temperatuur erbinnen regelen, waardoor de elektra onder alle omstandigheden optimaal zou kunnen werken. Met een schakelkast bescherm jij de elektra dus niet alleen, maar zorg je dus ook voor een optimale werking. De soort schakelkast die je kiest, is afhankelijk van jouw toepassing en de ruimte in jouw bedrijf waar je deze zal plaatsen.

De frequentieregelaar
Het tweede apparaat is een frequentieregelaar. Met dit apparaat kun jij het toerental van een elektromotor regelen. Dit zorgt er dan bijvoorbeeld weer voor dat de procesregeling verbeterd wordt en dat de werking van verschillende toepassingen met elektromotoren geoptimaliseerd wordt. Een ander enorm voordeel is, dat wanneer je de frequentie van de elektromotoren binnen jouw bedrijf regelt, dat je zo het energieverbruik binnen jouw bedrijf kunt verminderen en efficiënter energie kunt opwekken. Zo is een frequentieregelaar in jouw bedrijf aan te raden wanneer je de werking van jouw elektra wilt optimaliseren, maar ook als jij wilt werken aan de duurzaamheid binnen jouw bedrijf. Er zijn veel verschillende soorten frequentieregelaars verkrijgbaar. Voor de juiste die in jouw bedrijf past, kun je kijken naar een frequentieregelaar bij van Egmond.

De installatieautomaat
Het laatste apparaat waar wij in dit artikel aandacht aan besteden, is de installatieautomaat. Dit apparaat zorgt er, net als smeltpatronen, voor dat de apparatuur beschermt wordt tegen oververhitting en kortsluiting. Voordelen dat een installatieautomaat ten opzichte van smeltpatronen heeft, is dat een installatieautomaat direct weer kan worden ingeschakeld na een storing. Daarnaast hoef je de installatieautomaat niet te vervangen, en neemt deze minder ruimte in. Een installatieautomaat zorgt dus niet alleen voor het behoud van jouw apparatuur, maar ook dat jouw bedrijf beschermt wordt tegen brandgevaar. Kortsluiting kan immers erg gevaarlijk zijn.

Ben jij in jouw bedrijf grotendeels afhankelijk van elektronische apparatuur? Dan is het verstandig om te investeren om deze zo lang mogelijk, goed te laten werken.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.7 °C
  • 0.0 mm
  • 12.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top