Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Meerdere meldingen over babbeltrucs in gemeente Dronten

Woensdag 1 februari 2023
Meerdere meldingen over babbeltrucs in gemeente Dronten
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Anete Lusina - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - In de gemeente Dronten zijn dinsdag meerdere meldingen binnengekomen over pogingen tot de beruchte telefonische "babbeltruc". Dat schrijft de Politie Dronten. Slachtoffers worden gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van een Fraudehelpdesk of bank en vraagt om geld over te maken of de pinpas af te geven.

De politie waarschuwt inwoners om alert te zijn op deze oplichters en nooit gegevens door te geven via de telefoon. Bij twijfel kunnen inwoners het beste de verbinding verbreken en het telefoonnummer van de organisatie opzoeken. Daarna kunnen ze deze organisatie bellen om te controleren of het verzoek klopt. Banken en organisaties zullen nooit persoonlijke inloggegevens vragen of een bankpas bij hen ophalen.

Slachtoffer
Bent u slachtoffer van deze babbeltruc? Meld dit dan aangifte bij de politie en bel 0900 8844. Het doen van aangifte door slachtoffers verhoogt de kans dat de oplichters kunnen worden opgespoord en aangehouden. Heeft u een onveilig gevoel tijdens het gesprek, neem dan gerust contact op via 0900 8844.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top