Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Dit is een artikel van uitvaartverzekeringwijzer.net

Waarom je wel of niet een uitvaartverzekering kunt afsluiten?

Vrijdag 3 februari 2023
Waarom je wel of niet een uitvaartverzekering kunt afsluiten?
Afbeelding ter illustratie
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van uitvaartverzekeringwijzer.net

Met een uitvaartverzekering zijn de kosten van je uitvaart verzekerd. Met dit geld kunnen de nabestaanden de uitvaart betalen. Deze premie is goedkoper als je de verzekering afsluit wanneer je jonger bent.

Een uitvaartverzekering wordt ongeacht de looptijd van de verzekering altijd uitgekeerd. Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten, baby's, kinderen volwassenen en senioren. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je tot 70 jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Je kunt kiezen tussen verschillende uitvaartverzekeringen afhankelijk van je wensen.

Wat voor kosten komen er kijken bij een uitvaartverzekering en waarom kun je soms beter wel een uitvaartverzekering afsluiten?
Bij de keuze of je een uitvaartverzekering nodig hebt, is het belangrijk om na te denken over de kosten van je uitvaart. Of de uitvaart nou groot of klein gehouden wordt, het brengt sowieso kosten met zich mee. Een begrafenis of crematie is niet goedkoop. Denk hierbij aan het aanschaffen van een kist, het verzorgen van de rouwkaarten en het inhuren van een uitvaartverzorger. Je wilt je nabestaanden natuurlijk niet met deze kosten opzadelen. Wanneer je onvoldoende spaargeld hebt om je uitvaart mee te betalen, is een uitvaartverzekering afsluiten een goede keuze.

Wat zijn de voordelen van een uitvaartverzekering?

• Je nabestaanden hoeven niets te betalen voor je uitvaart.
• Je kunt alvast je wensen omtrent de uitvaart vastleggen in de uitvaartverzekering.
• Je bepaalt zelf hoe hoog het verzekerde bedrag is dat je uitbetaald krijgt.
• Je bepaalt zelf bij wie het geld voor het regelen van de uitvaart terecht komt. Op deze manier weet je zeker dat het geld naar de goede persoon wordt uitgekeerd.
• Het nemen van een uitvaartverzekering kan rust geven.

Wanneer zou je geen uitvaartverzekering nodig hebben?
Je kunt natuurlijk ook zelf geld opzij zetten voor je uitvaart. Op deze manier zadel je je nabestaanden ook niet op met de kosten die hierbij komen. Het is wel belangrijk om hierbij goed in te schatten wat de uitvaart zal gaan kosten en je op tijd begint met het sparen van dit bedrag. Sommige mensen hebben al een overlijdensrisicoverzekering. Met deze verzekering wordt een bedrag uitgekeerd wanneer je komt te overlijden voor een bepaalde datum. Op deze manier spaar je dus ook geld voor de kosten van je uitvaart. Een andere oplossing voor geld sparen voor je uitvaart is geld sparen in een uitvaartfonds. Dit fonds bewaart het geld en zorgt ervoor dat dit beschikbaar is voor je nabestaanden wanneer je komt te overlijden.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.5 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top