Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Onbegrip bij Lowlandsbezoekers: vrijwel direct uitverkocht

Zaterdag 4 februari 2023
Onbegrip bij Lowlandsbezoekers: vrijwel direct uitverkocht
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanochtend om 11.00 uur ging de voorverkoop van Lowlands 2023 van start. Minder dan twintig minuten later gaf de verkopende website Ticketmaster aan dat er geen tickets meer beschikbaar waren. "We gaan al meer dan twintig jaar in groepsverband naar het festival, maar dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Het geeft je te denken hoeveel reguliere tickets er eigenlijk in de verkoop zijn gegaan", vertelt een bezoeker ons.

Ook wie op tijd achter een scherm zat, kreeg wachtrijposities te zien van soms boven de 50.000. De aanname was dat er vooral veel geïnteresseerden waren (vaak op meerdere schermen) en dat de rij snel zou inkorten. Dat gebeurde ook wel, maar eenmaal in het systeem werd direct al aangegeven 'er zijn geen tickets meer beschikbaar in deze prijssoort'. "Van onze groep zaten er meerdere in de wachtrij, soms ook met meerdere schermen", vertelt de festivalbezoeker ons. "Van onze hele groep is er maar één iemand die kaarten heeft bemachtigd". Ook van diverse andere inwoners krijgen we bericht dat er geen kaarten zijn bemachtigd. "Wanneer je nummer 25.000 in de rij bent en er zijn 60.000 kaarten, dan is het vreemd dat je geen ticket hebt".


Hoeveel los verkocht?
De prijs van een ticket was dit jaar met €300,- ongeveer 20% hoger dan vorig jaar, maar dat heeft festivalminnend Nederland dus niet weerhouden massaal kaarten te kopen. Hoeveel kaarten er daadwerkelijk in de losse verkoop zijn gegaan en hoeveel via zgn. Gllampcamps, sponsorkanalen en andere VIP is bij ons niet bekend. "Het geeft te denken", besluit de teleurgestelde inwoner.

Geïnteresseerden zijn aangewezen op wederverkoop of ongeldig gemaakte tickets die op later moment weer vrijkomen.

Een uur na de start van de voorverkoop verschenen de eerste tickets bij Ticketmaster als 'doorverkooptickets'. De prijs was op dat moment al €400,=.


Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Lowlands 2023
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.3 °C
  • 1.0 mm
  • 5.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top