AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Dit is een artikel van providercheck.nl

Hoe vind je de goedkoopste internet aanbieder?

Maandag 6 februari 2023
Hoe vind je de goedkoopste internet aanbieder?
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van providercheck.nl

Het leven wordt alsmaar duurder en dat zie je terug in de maandelijkse lasten. Het zorgt ervoor dat je minder geld overhoudt om leuke dingen te doen. Misschien heb je sowieso moeite om die maandelijkse rekeningen nog op te hoesten. Grote kans dat overstappen van internet provider jou flink wat kan besparen. Zo zoek je dat razendsnel uit!

Vergelijken met postcodecheck
Om snel de beste deal te vinden kun je het beste internet thuis vergelijken aan de hand van een postcodecheck. Dat scheelt je uren zoekwerk, want je hoeft niet alle providers een voor een af te struinen. Je vult simpelweg je postcode in en ontdekt alle deals op jouw adres. Het mooie daaraan is, dat providers je een flinke welkomstkorting bieden.

Overstappen kan op het moment dat jij niet meer gebonden zit aan een vast contract. Het loont dus zeker om dit te doen, want daarmee bespaar je tot €25 per maand in de eerste zes tot twaalf maanden van je nieuwe abonnement. Overstappen is overigens zo geregeld, want met de overstapservice wordt alles voor je geregeld, van de aansluiting tot het opzeggen van je oude abonnement. Je zit dan ook geen dag zonder internet.

Er is niet per definitie een bepaalde aanbieder goedkoper, het gaat er juist om dat je ergens anders klant wordt dan waar je nu klant bent. Wie graag tv kijkt die combineert internet het beste met televisie, want dan loopt de korting nog hoger op. Neem als voorbeeld Ziggo internet. Daar krijg je op dit moment negen maanden 50% korting en je krijgt ook nog eens gratis toegang tot ESPN kanaal 1. Zo heeft iedere provider andere voordelen, die van moment tot moment verschillen.

Is goedkoop duurkoop?
Vergelijken doe je overigens niet alleen op basis van de laagste prijs. Het gaat er immers ook om dat de hoeveelheid data past bij jouw verbruik. Hoeveel mbit/s je nodig hebt is onder meer afhankelijk van de grootte van je huishouden. Als je alleen woont dan is een abonnement tot 50 mbit/s vaak prima, maar als je met meerdere mensen woont en vaak tegelijkertijd streamt, internet gebruikt en games speelt, dan komt een pakket vanaf 100 mbit/s beter van pas.

Let dus niet alleen op de beste prijs, maar kijk wat de beste prijs is voor een bepaald aantal mbit/s. Merk je dat je internet nu al vaak wat traag is? Dan kun je de snelheid beter upgraden. Doordat we actiever gebruik maken van internet dan ooit (denk ook aan het gebruik van smart apparatuur), kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen.

Wel of geen glasvezel
Snel internet staat in provincie Flevoland hoog in het vaandel. De vertaalslag werd dan ook al een aantal jaren geleden gemaakt en de meeste inwoners hebben toegang tot razendsnel internet. Door te kiezen voor glasvezel kies je voor maximale stabiliteit en snelheid. Iets dat veel mensen erg prettig vinden. Glasvezel is daarnaast ook duurzamer dan alternatieven, oftewel een betere keuze voor het milieu.

Van de andere kant is glasvezel ook wat prijziger. Daarom is het vooral een afweging of sneller en stabieler internet voor jou noodzakelijk is. Mogelijk ben je op dit moment tevreden over een niet-glasvezelverbinding. Overstappen kan altijd nog. Naar verwachting komen de prijzen voor glasvezel en alternatieve internetverbindingen in de toekomst steeds verder bij elkaar te liggen.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top