0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Geschiedenis van Flevoland met naald en draad

Woensdag 8 februari 2023
Geschiedenis van Flevoland met naald en draad
Kinderen bekijken de Flevowand
Foto: Batavialand - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 18 februari om 10:30 uur zal de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek, het boek over de Flevowand 'Duizenden jaren in duizenden steken' ontvangen uit handen van de schrijfster/ kunsthistorica Ans van Berkum. De overhandiging vindt plaats in Museum Batavialand in Lelystad.

In haar boek neemt de auteur de lezer op bloemrijke wijze mee langs de geschiedenis van het Zuiderzeegebied en het huidige Flevoland zoals verbeeld op de Flevowand. "Zij beschrijft in detail de historische hoogtepunten die op dit bijzondere voorbeeld van borduurkunst te zien zijn", aldus Batavialand in een persbericht.

De Flevowand, het 60 meter lange geborduurde wandkleed over de kleurrijke geschiedenis van de Zuiderzee, is sinds een aantal jaren ondergebracht bij Batavialand. Aan het kleed werkten veertien jaar lang veel vrijwilligers uit Biddinghuizen.

Publiek welkom
Het publiek is van harte welkom om de overhandiging bij te wonen. Er is de hele dag de mogelijkheid om de makers van de Flevowand te ontmoeten. Zij behoren tot de laatste dragers van dit immateriële erfgoed en willen het graag overdragen op een volgende generatie.

Het publiek krijgt de kans deze dames te spreken en om samen met hen te borduren. Er is ook een borduurtafel voor kinderen. Er zijn rondleidingen over de Flevowand om 11:00 uur, 13:00 uur, 14:00 uur en 15:00 uur. Daarnaast zijn er op die tijden ook algemene rondleidingen door het museum.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevowand
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.9 °C
  • 1.8 mm
  • 10.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top