Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Dit is een artikel van keizers.nu

Zo onderhoud je je tuin goed

Dinsdag 14 februari 2023
Zo onderhoud je je tuin goed
Foto: Pixabay.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van keizers.nu

Het onderhouden van je tuin is van essentieel belang. Door periodiek onderhoud te plegen kan je tuin er gezond en mooi uitzien. Het onderhouden van je tuin draagt ook bij aan de algehele waarde van je woning. Door regelmatig onkruid te verwijderen, de bladeren op te ruimen en planten te verpotten blijft je tuin er mooi uitzien. Ten slotte draagt het onderhouden van je tuin ook bij aan het welzijn van dieren in je omgeving. Door bloemen, struiken en bomen te planten en te onderhouden kan je een heleboel dieren een plek geven om te leven. Daarom leggen we je in deze blog uit hoe je jouw tuin goed kunt onderhouden.

Bladblazen tegen het ongedierte
Bladblazen in je tuin is belangrijk omdat het de algehele hygiëne in je tuin bevordert. Door het verwijderen van dode bladeren en andere afvalstoffen uit je tuin, ben je beter in staat om schimmels, insecten, bacteriën en andere schadelijke organismen te controleren die de planten en bloemen in je tuin kunnen schaden. Door regelmatig te bladblazen met een Stihl elektrische bladblazer kun je ook voorkomen dat er onkruid verschijnt in je tuin, waardoor je tuin er schoon en gezond uit blijft zien. Daarnaast kan bladblazen met een Stihl bladblazers ook helpen bij het verminderen van het aantal teken en muggen in je tuin, omdat deze insecten zich vaak ophouden in vochtige omgevingen. Bladblazen kan ook helpen bij het opschonen van de tuin, wat helpt bij het verbeteren van de algehele uitstraling van je tuin.

De juiste gazonmest gebruiken
Er zijn verschillende factoren die bepalen welke gazonmest het beste is voor uw gazon. Er bestaan voornamelijk twee varianten mest voor het gazon, organische mest en kunstmest. Wanneer u kiest voor organische mest wordt er geadviseerd om deze meestal in mei te gebruiken, ongeveer 5 weken na de kunstmestgift. Dit is een goede manier om het gazon aan te sterken voor de drogere en intensievere gebruiksperiode.

In de herfst/het najaar is het belangrijk om het gazon goed te bemesten. Door in deze periode (september / oktober / november ) je gazon goed te bemesten zorg je voor een sterke wortelgroei en een goede bescherming tegen de kou in de winter. Een goede voorjaarsmest om bijvoorbeeld te gebruiken is de 20-5-10 gazonmest. Daarnaast is er ook nog meststof die een langzame afgifte heeft, waardoor de voedingsstoffen over een langere periode afgebroken worden.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.9 °C
  • 1.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top