0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Flevolamb Flevolamb

Werkzaamheden Gooiseweg (N305) vanaf 20 februari: verwijderen bomen

Woensdag 15 februari 2023
Werkzaamheden Gooiseweg (N305) vanaf 20 februari: verwijderen bomen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Lengtescheuren in het asfalt van provinciale wegen in Zuid- en Oost-Flevoland zijn een groeiend probleem, vooral op plekken waar bomen direct langs de weg staan. De provincie, die verantwoordelijk is voor veilige wegen, zal daarom vanaf 20 februari bomen weghalen bij de Gooiseweg (N305). Dit kan verkeershinder veroorzaken tot en met 10 maart, van 9:00 tot 15:00 uur.

Hinder voor verkeer
Bomen worden vanaf 20 februari tot en met 10 maart verwijderd op de Gooiseweg (N305) vanaf het Trekkersveld bij Zeewolde tot aan het tankstation Zeewolde Zuid en de kruising van verkeerslichten Gooiseweg (N305) / Larserweg (N302). Tijdens de werkzaamheden zal er een halve rijbaan minder beschikbaar zijn voor verkeer. Verkeersregelaars zullen tijdens drukke momenten aanwezig zijn op het fietspad om het verkeer langs de werkzaamheden te leiden.

Vooraankondiging afsluiting afrit Gooiseweg N305 richting Karekietweg vanaf 6 maart
Bomen langs de afrit van de Gooiseweg (N305) richting de Karekietweg (Biddinghuizen) worden ook verwijderd, wat tijdelijke afsluiting van de afrit betekent. Verkeer wordt omgeleid via Nonnetjesweg / Mosselweg. De werkzaamheden zijn voorlopig gepland van 6 maart tot en met 10 maart.

Belangrijke informatie
In droge periodes krimpt de klei- of veenlaag onder de weg, waardoor het asfalt kan scheuren. Bomen langs de weg onttrekken veel grondwater, waardoor het grondwaterpeil daalt en de onderliggende klei-/veenlaag verder uitdroogt. De uitdroging is vooral erg bij de zijkanten van de weg dicht bij de bomen, waar de grondwaterstand direct bij de boom lager is dan 10-15 meter verderop. Sommige bomen verbruiken meer water dan anderen; een populier verbruikt in het groeiseizoen ongeveer 1500 liter water per dag.


Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.0 °C
  • 0.2 mm
  • 16.5 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top