Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Dit is een artikel van houthandelonline.nl

Start dit voorjaar met het renoveren van je tuin

Donderdag 16 februari 2023
Start dit voorjaar met het renoveren van je tuin
Foto: Pexels / FWStudio - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van houthandelonline.nl

Nu de dagen langer worden en de temperatuur voorzichtig omhoog kruipt, starten veel huishoudens met het onderhoud aan de tuin. Dode bladeren en takken worden verwijderd, om planten en heesters de ruimte te geven zich richting de zomer te ontwikkelen. Daarbij wordt het gazon voor de eerste keer gemaaid en gebruikt men de hogedrukspuit om de groene aanslag van de terrastegels te spuiten.

Het voorjaar leent zich goed voor een (kleine) renovatie van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een houten overkapping of veranda, zodat je de komende maanden nog meer van de zomeravonden kunt genieten. Ook leuk is het creëren van een zandbak voor de kinderen. Kleiner onderhoud wat je uit kunt voeren is het vervangen van een verrotte douglas plank van de schutting, het in de beits zetten van houten tuinmeubelen, enzovoorts. Welke klussen heb jij voor dit voorjaar op de agenda staan?

Vernieuwen van de schutting met thermisch gemodificeerd hout
Vaak is het vervangen van de schutting op de erfafscheiding met de buren een klus die men tot op het laatste moment uitstelt. Wanneer het hout echter begint te rotten, ontkom je er niet aan! Kies je opnieuw voor de klassieke schutting van verticale douglas planken, of ga je wellicht voor een Zweeds Rabat schutting van gemodificeerd hout? Een Zweeds Rabat schutting wordt gemaakt van zogenaamde potdekselplanken, welke horizontaal en over elkaar heen worden aangebracht. Combineer de houten zwartkleurige planken met moderne tuinverlichting. Deze combinatie geeft de tuin zeker in de avonduren een bijzonder gezellige, sfeervolle uitstraling.

Voordeel van thermisch gemodificeerd hout
De keuze voor thermisch gemodificeerd hout biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld douglas houten planken. Het hout heeft een speciale behandeling gehad, als gevolg waarvan het materiaal langer mee zal gaan. Daar komt bij dat het hout minimaal werkt, wat het krom komen te staan van de planken helpt te voorkomen. Het werken van het hout is vaak het gevolg van het vocht waaraan het buiten wordt blootgesteld.

Zelf een extra border in de tuin plaatsen
Waar je zelf aan de slag kunt gaan met het plaatsen van een houten veranda of het vervangen van de schutting, zou je ook zelf een border kunnen plaatsen. Het gebruik van stapelblokken is hierbij populair. Je koopt ze bij de bouwmarkt of bestelt ze online bij een tuinwinkel. Met een extra border geef je de tuin meer kleur.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.6 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top