Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Dit is een artikel van beachim.nl

Kleding en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Zaterdag 18 februari 2023
Kleding en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van beachim.nl

Een bekende muzikant hoeft maar een kledingstuk te dragen in een videdoclip of tijdens een legendarisch concert, en de fans kopiëren het binnen de kortste keren. Van opvallende blouse met korte mouwen tot iconisch schoeisel en van trui met V-hals tot hoodies en T-shirts. Een aantal voorbeelden van de invloed van muziek op het huidige modebeeld.

Hoodies en T-shirts voor rappers
Vaak kiezen muzikanten voor een minder gangbaar merk, dat door hun toedoen steeds populairder wordt. De opstomende Daily Paper kleding is daar een voorbeeld van: in de hoodies en T-shirts van dit merk traden al diverse rappers op, waarna hun adepten naar de kleding op zoek gingen. Het is een voorbeeldfunctie met een positieve uitwerking: jongeren laten zich inspireren door hun helden en spiegelen hun kledingkeuze aan hen.

Stromae-blouse
Over kleurrijk gesproken: zoek op de website beachim.nl naar la chemise faïence blouse groen en je denkt automatisch aan het Belgische wonderkind Stromae, bekend van hits als Alors un danse, Formidable en Papaoutai. Dit is een waar fashion-icoon dat zijn optredens opluistert met flitsende outfits. In combinatie met zijn eigenzinnige choreografie vormt hij een ware trekpleister op de festivals.

Miley Cyrus en de comeback van Dr. Martens boots
De videoclip van Wrecking Ball staat niet bekend om de kleding. Hoewel, Miley Cyrus draagt hier uitsluitend schoenen, maar wel van een iconisch merk: Dr. Martens, de bekende veterlaars met profielzool. Deze was in de jaren '70 en '80 populair onder ska- en punkliefhebbers, in de 90s droegen muzikanten van Pearl Jam en Soundgarden ze en in deze eeuw is het de dochter van country-artiest Billy Ray die de schoenen weer een zetje gaf. Anno nu zijn het onverwoestbare items in het schoenenrek voor elke modefanaat.

V-halstruien en houthakkersblousen
In diezelfde jaren '90 waren het Kurt Cobain en de lange optocht aan muzikanten uit Seattle die zowel het muzieklandschap als het straatbeeld veranderden. De houthakkersblousen zijn nu nog steeds hip, gescheurde jeans worden kant en klaar aangeboden en ook truien met V-halzen doen het nog steeds goed. Net als het beroemde schapenwollen vest dat Cobain in 1994 tijdens de MTV Unplugged-show van Nirvana droeg.

Chelsea boots
In een artikel over muziekgeschiedenis mogen The Rolling Stones en The Beatles natuurlijk nooit ontbreken. De leden van deze bands flaneerden op enkellaarzen door de Londense wijk Chelsea, waardoor deze schoenen de bijnaam Chelsea of zelfs Beatle boots kregen. Nog steeds zijn ze gewild bij fashionistas, liefst in combinatie met een ouderwets colbert met elleboogstukken. Uitermate stylish!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.3 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top