Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Dit is een artikel van plexiglas.nl

Wat kun je als huiseigenaar doen aan verduurzaming met een laag budget?

Donderdag 23 februari 2023
Wat kun je als huiseigenaar doen aan verduurzaming met een laag budget?
Foto: Pixabay / Gerd Altmann - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van plexiglas.nl

Heel wat huiseigenaren liggen wakker van de zorgen over het verduurzamen van hun huis. De overheid roept dat er van alles moet gebeuren. Aansluiten op een warmtenet, verplicht een warmtepomp, isoleren. Maar wat gaat dat allemaal kosten?

Zeker als je in een wat oudere woning woont kan de rekening snel oplopen. Dat in combinatie met hoge energielasten en een historisch hoge inflatie vragen veel huizenbezitters zich af hoe ze dat allemaal moeten gaan betalen.
Gelukkig zijn er ook goedkope oplossingen. Die kunnen, al is het soms tijdelijk, een optie zijn.

Kies voor plexiglas voorzetramen
De firma Plexiglas levert voorzetramen die het energieverbruik fors reduceren. Je hoeft minder hard te stoken om het toch lekker warm te hebben in huis. Dit is een prima alternatief als dubbel glas even geen optie is. Het kan ook zijn dat je kozijnen niet geschikt zijn voor dubbel glas.
Nieuwe kozijnen is een forse investering, die je met deze handige mogelijkheid een aantal jaren kunt uitstellen.

Isoleren hoeft niet duur te zijn
Niet alleen voorzetramen zijn het overwegen waard. Je kunt ook veel doen aan isolatie. Dat kan heel simpel, bijvoorbeeld met isolerende folie die je tussen de muur en de radiator plaatst.
En met tochtstrips langs ramen en muren. Laat ramen niet onnodig open staan, hoewel goed ventileren ook heel belangrijk is.

Je kunt daarnaast ook energie besparen door je oude koelkast te vervangen door een energiezuinig apparaat. Dat geldt natuurlijk ook voor je wasmachine of je vaatwasmachine. Natuurlijk vervang je deze apparaten pas als ze niet meer goed functioneren.

Subsidie voor verduurzaming
De overheid wil huiseigenaren tegemoet komen als het gaat om verduurzamen. Daarom kun je subsidie krijgen als je je huis isoleert of als je zonnepanelen aanschaft.
Voor zonnepanelen geldt dat je hierover geen BTW hoeft te betalen. Daar bovenop kun je nog voor subsidie in aanmerking komen.

Neem je meerdere verduurzamende maatregelen dan loopt het subsidiepercentage op. Meer informatie over een tegemoetkoming in de kosten van verduurzaming kun je krijgen bij je gemeente.

Verduurzaming verdient zichzelf terug
Bij verduurzaming geldt eens te meer dat de kosten voor de baten uit gaan. Natuurlijk moet je investeren en dat doet soms best een beetje pijn. Maar als die plexiglas platen er eenmaal zijn en als de zonnepanelen zijn aangesloten dan merk je dat direct in je portemonnee.
Want de kosten voor gas en stroom gaan flink omlaag. En daardoor verdien je je investering binnen enkele jaren terug. Zeker nu de prijzen voor gas en stroom hoog zijn gaat het rap met dat terugverdienen van investeringen.

En last but not least: als je je huis verkoopt en het heeft een hoog energielabel dan levert het tienduizenden euro's meer op. Ook dat is iets om in je achterhoofd te houden als je nadenkt over het verduurzamen van je koopwoning.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top