Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Dit is een artikel van in1keervca.nl

VCA cursus en examen doen: zo pak je het aan!

Zondag 5 maart 2023
VCA cursus en examen doen: zo pak je het aan!
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van in1keervca.nl

VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) is een certificering die door veel bedrijven in risicovolle sectoren zoals bouw, petrochemie en industrie worden geëist. Dit heeft te maken met de Arbowet. Met een VCA certificering kunnen werkgevers namelijk aantonen dat zij voldoen aan de regelgeving die in deze wet staan beschreven.

Als sollicitant en toekomstige werknemer heb je dus vaak een streepje voor als je een VCA opleiding doet en het certificaat op zak hebt. Om het certificaat te behalen, moeten kandidaten een VCA cursus volgen en slagen voor het examen. Hoe je dit aanpakt, lees je hieronder!

Verschil tussen VCA cursussen
Om te beginnen is het goed om te weten dat er verschillende VCA cursussen zijn:

Bedrijven die in de risicovolle sectoren zelf actief zijn, kunnen de VCA Basis of VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) volgen. VCA Basis is bedoeld voor medewerkers die uitvoerende werkzaamheden verrichten.

Ben je een operationele leidinggevende (bijvoorbeeld een ploegleider, werkvoorbereider of uitvoerder), dan volg je de VCA VOL cursus. Deze is gericht op het vergroten van kennis over veiligheid, gezondheid en milieu, zodat je als leidinggevende jouw medewerkers beter kunt aansturen.

Verder bestaat er ook nog de VCA VIL (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Deze cursus is specifiek bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die bij een uitzendbureau werken en personeel werven voor de risicovolle sectoren.

VCA cursus klassikaal of online
VCA cursussen zijn zowel online als klassikaal beschikbaar bij In1keerVCA. Een online cursus biedt de mogelijkheid om op je eigen tempo, op ieder moment en op elke locatie te studeren. De online cursus is daarnaast ook in verschillende talen beschikbaar, waaronder Engels en Pools. Leer je liever in een klas? Dan kun je bij een van de vele locaties van In1keerVCA terecht. Deze zitten door het hele land verspreid en dus zit er vast en zeker ook eentje bij jou in de buurt. De cursus duurt één dag en wordt gegeven door een ervaren docent aan wie je meteen allerlei vragen kunt stellen. De klassikale VCA cursus bevat praktijkvoorbeelden en oefeningen om het begrip van de cursusinhoud te versterken. De cursusdag wordt afgesloten met het VCA examen.

VCA training bij jouw bedrijf
Tenslotte kun je als bedrijf ook een VCA training bij jouw bedrijf laten organiseren door In1keerVCA. De docent komt dan bij jouw bedrijf langs om de cursus te geven en het is vooral handig als er meerdere werknemers zijn die het certificaat moeten halen. Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijke examinator, die tevens zorgt voor laptops met een internetverbinding.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.4 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top