Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gezondheidscentrum op locatie Koetshuis wordt verder gepland

Donderdag 9 maart 2023
Gezondheidscentrum op locatie Koetshuis wordt verder gepland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft via een recente Raadsinformatiebrief aangekondigd dat er plannen zijn om een gezondheidscentrum te ontwikkelen op de locatie van het Koetshuis in Biddinghuizen. Dit plan is een vervolg op een eerdere Raadsinformatiebrief uit 2021 waarin de gemeenteraad een positieve houding aannam ten opzichte van deze ontwikkeling. De brief biedt een overzicht van de stand van zaken en de vervolgstappen die aan de gemeenteraad zullen worden voorgelegd.

Het behoud van een aantrekkelijke entree voor Biddinghuizen en het versterken van het centrumgebied zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Ook wordt extra aandacht besteed aan groen in de openbare verblijfsruimten in het kader van klimaatadaptatie.

Appartementen
Het gezondheidscentrum zal worden gecombineerd met appartementen voor medioren en senioren, die in een mix van huursegmenten zullen worden aangeboden. Om dit plan planologisch mogelijk te maken zal de projectafwijkingsbesluit-procedure worden doorlopen. Deze procedure wordt gestart zodra de initiatiefnemers een aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ingediend. De gemeenteraad zal hierbij om een verklaring omtrent geen bezwaar worden gevraagd.

Locaties Koetshuis en Kans komen leeg
Van maart 2022 tot maart 2023 hebben ontheemde Oekraïners een opvangplek gevonden in Het Koetshuis. Deze locatie was echter niet geschikt te maken voor langere tijd opvang en is steeds crisisopvang gebleven met een tijdelijk karakter. Begin dit jaar werd bekend dat de groep derdelanders langer onder verantwoordelijkheid blijft van de gemeente. Voor de resterende groep is een nieuwe verblijfplaats gevonden, de meesten in eigen opvangvoorzieningen van de gemeente (De Rede en Europarcs).

Voor De Kans, een organisatie die zich inzet voor het bieden van dagbesteding en werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, is een nieuwe tijdelijke locatie gevonden in het centrum van Biddinghuizen. Hierdoor komen zowel de Havenweg 1 (voormalige gemeentewerf) als de Baan 33 (Het Koetshuis) leeg te staan en kan de locatie bouwrijp worden gemaakt voor de ontwikkeling van het gezondheidscentrum.

Vierde kwartaal 2023
De verkoop van de locatie Baan 33 en Havenweg 1 wordt als reguliere grondverkoop beschouwd. De grondexploitatie is opgesteld en zal in het tweede kwartaal van 2023 ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden voorgelegd. In het kader van de projectafwijkingsbesluit-procedure zal de gemeenteraad om een verklaring omtrent geen bezwaar worden gevraagd, naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Huisartsen
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Inloophuis De Kans
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top