Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

De tulp van Dronten ‘Polder Pink’ in de etalages

Dinsdag 14 maart 2023
De tulp van Dronten ‘Polder Pink’ in de etalages
Foto: Dronten Geeft Je De Ruimte

BIDDINGHUIZEN - In het voorjaar van 2021 won Judith Versluis de wedstrijd 'Dronten, geef onze tulp een naam'. De tulp van Dronten kreeg daarmee de naam 'Polder Pink'. Inmiddels is het ontwikkelingsproces van de tulp in volle gang en dit jaar staat de Polder Pink voor het eerst in kleine aantallen in bloei! En die bloei wordt vanaf deze week met de inwoners van de gemeente Dronten gedeeld.

Vanaf 11 maart zijn diverse bossen Dronter tulpen verspreid over een aantal etalages in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. 'Polder Pink is een prachtige dubbel roze gefranjerde tulp voor ons kleurrijke gebied, nu eindelijk in eigen gemeente te zien. Dat is absoluut een feestelijk en trots moment voor Dronten!' - aldus Josje Waagmeester van Dronten Geeft Je De Ruimte. Met het ontwikkelen van de eigen tulp wil Dronten Geeft Je De Ruimte iedereen nog bewuster maken van de lokale schoonheid. Polder Pink is een van de vele mooie gezichten van Dronten.

Polder pink bekijken via een doorkijkje
Je vindt de Polder Pink in een vaas op een hoge sokkel en is te bewonderen via een doorkijkje. Alsof je naar een schilderijtje kijkt. Bij het scannen van de afgebeelde QR-code op het doorkijkscherm kom je uit op de webpagina met alle informatie over de Polder Pink, het ontstaan van de naam én lees je meer over het ontwikkelingsproces van de tulp. De Polder Pink is ongeveer 1 tot 2 weken in de etalages te zien.

Het doorkijkje wordt je aangeboden door Dronten Geeft Je De Ruimte (het merk van Dronten Marketing) en de Tulpenroute Flevoland is verbonden aan de nieuwe tulp van Dronten: 'Polder Pink'. In het najaar komt Dronten Geeft Je De Ruimte met een vervolg op de promotie van de Dronter tulp.

De Polder Pink is in de etalages te zien op zes zichtlocaties: Van Bemmel Bloemen (Biddinghuizen), vier locaties in Dronten en één locatie in Swifterbant.

Redactie BHZNet.nl

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.7 °C
  • 7.6 mm
  • 10.5 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top