Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Dit is een artikel van budgetplan.nl

Inductiekookplaat kopen? Een aantal tips!

Zaterdag 25 maart 2023
Inductiekookplaat kopen? Een aantal tips!
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van budgetplan.nl

Een inductiekookplaat is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een snellere, veiligere en efficiëntere manier van koken. In tegenstelling tot gas- en elektrische kookplaten, werkt een inductie kookplaat met elektromagnetische straling om de pan te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat de kookplaat zelf niet heet wordt. Als je overweegt om een inductiekookplaat te kopen, staan in dit artikel enkele tips om je aardig op weg te helpen de beste keuze te maken!

1. Afmetingen en vermogen
Voordat je een inductiekookplaat koopt, is het belangrijk om de afmetingen van je keuken en de ruimte waarin de kookplaat moet passen, te controleren. Let ook zeker op de afmetingen van de inductiekookplaat zelf om ervoor te zorgen dat deze past in de ruimte die je hebt. Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het vermogen van de inductiekookplaat. Het vermogen bepaalt namelijk hoe snel de kookplaat opwarmt en hoe snel je eten dus kookt.

2. Hoeveel kookzones op een inductiekookplaat?
Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een inductie kookplaat is het aantal kookzones dat de kookplaat heeft. Het aantal kookzones kan flink variëren per model en grootte. Ga bij jezelf dus na hoeveel potten en pannen je tegelijkertijd wilt gebruiken en hoe vaak je dit doet. Kook je regelmatig heel uitgebreid, dan zijn vier of misschien zelfs zes kookzones een must. Ben je geen keukenprins(es), dan zijn twee kookzones misschien wel genoeg.

3. Type bediening
Kookplaten op inductie hebben verschillende soorten bedieningsopties. Denk dus bijvoorbeeld aan drukknoppen, schuifregelaars en aanraakbediening. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Drukknoppen zijn heel makkelijk te bedienen voor mensen die gewend zijn aan traditionele kookplaten met knoppen en draaiknoppen. De bediening is duidelijk en je kunt de knoppen gemakkelijk vinden en bedienen zonder naar het display te hoeven kijken. Schuifregelaars zijn een intuïtieve en snelle manier van bedienen en je kunt met een simpele veegbeweging de temperatuur van de kookzone aanpassen. Inductie kookplaten met aanraakbediening hebben een aanraakscherm waar je op kunt tikken en zijn erg geavanceerd. Vaak komen kookplaten met een aanraakscherm ook met extra functies (zie volgende tip).

4. Extra functies
Bij het kopen van een inductie kookplaat heb je vaak verschillende extra functies waaruit je kunt kiezen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een boost-functie om de kooktijd te verkorten, terwijl andere weer een timer hebben om het koken te regelen. Sommige modellen hebben een brugfunctie om twee kookzones samen te voegen voor grotere potten en pannen. Denk dus goed na over welke extra functies voor jou belangrijk zijn. Zo kun je gericht gaan zoeken naar modellen die deze functies bieden.

5. Hoe zit het met de veiligheid?
Tenslotte is veiligheid een belangrijk aspect bij het kopen van een inductiekookplaat. Kijk daarom naar de veiligheidskenmerken van de inductiekookplaat voordat je deze koopt. Sommige inductiekookplaten hebben bijvoorbeeld een kinderslot om te voorkomen dat kinderen de kookplaat per ongeluk inschakelen, terwijl andere een automatische uitschakelfunctie hebben om oververhitting te voorkomen. Controleer de veiligheidskenmerken van de inductiekookplaat om ervoor te zorgen dat deze veilig te gebruiken is in jouw keuken.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top