Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Dit is een artikel van Floorhouse.be

Toscaanse invloeden in en om je woning: vijf tips

Dinsdag 28 maart 2023
Toscaanse invloeden in en om je woning: vijf tips
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Floorhouse.be

Je bent vaak in Italië en stiekem een beetje jaloers op die prachtige interieurs en sierlijke tuinen? Het is niet moeilijk om van je eigen woning een mediterraan paradijsje te maken. Een kwestie van goed kijken en precies die elementen toevoegen die zo bepalend zijn. De glooiende heuvels en statige cipressen kun je moeilijk invliegen, maar met onderstaande tips ontstaan veel andere typisch Toscaanse taferelen.

Tegelvloer met marmer- of natuursteenlook
Ga voor de vloer van bijvoorbeeld je woonkeuken op zoek via de termen 'marmerlook' of 'natuursteenlook' naar tegels die dat beoogde effect geven. Inspiratie vind je op de website van Floorhouse, waar je tevens andere woonideeën tegenkomt. Vloertegels dus, maar ook allerlei handige tips over het opknappen van wanden met decoratie of het installeren van een nieuwe trap.

Veel houten meubels en accessoires
In het land waar je zo graag op vakantie bent, wordt dichter bij de natuur geleefd. Dat zie je terug in hun ritme, het eten en in de huizen, waar hout het duurzaamste bouwmateriaal is voor meubels. Je treft er zelden de uit zelfbouwpakketten opgetrokken boekenkasten aan, eerder robuuste meubels in diverse houttinten. Geen MDF of fineer dus, maar the real deal! Zeker in de keuken is hout een veel terugkerend materiaal. Van pollepel tot kastjes en van snijplank tot voorraadplanken en natuurlijk de kolossale eettafel. In de badkamer tref je ook veel houten accessoires aan.

Warme kleuren en ouderwetse elementen
Zowel de gevels als de binnenmuren hebben vaak warme kleuren, die mooi contrasteren met de houten balken in het plafond. Lang niet iedereen in Nederland heeft die balken in zijn woning, maar een muur van een Toscaans kleurtje voorzien kan altijd. Denk aan een zachte soort oker of klassiek zalmroze, maar wit is geen uitzondering. Italianen geven in ieder geval geen gehoor aan de trend van zwarte muren, die in Nederland ook alweer een beetje uit de gratie is. Ouderwetse elementen - denk aan antiek keukengerei - geven nog meer sfeer.

Terracotta accessoires
Een Toscaans huis of tuin is niet compleet zonder terracotta! Ga op zoek naar deze donkeroranje potten en bloembakken en vul ze met zaadjes voor lekkernijen (zie volgende alinea). Een terracotta pot in huis of bij de voordeur geeft ook een warm effect, ondanks het materiaal.

Tuin vol lekkernijen
De Toscaanse tuinen kenmerken zich veelal door kruidenplanten zoals rozemarijn, jasmijn aan de muur, ook hier weer veel hout en speels hoogteverschil. Veel groenten die ze hier kweken doen het in de Nederlandse klei eveneens goed: met het kweken van borlottibonen (kievitsbonen), cavolo nero (palmkool), tomaten, courgettes en andere ingrediënten van de befaamde cucina povera spaar je veel geld uit. En zelfgekweekt smaakt altijd lekkerder. Olijfbomen en citroenplanten worden in Nederland wel verkocht, maar reken er niet op dat je hier letterlijk de vruchten van plukt, daar is ons klimaat te fris voor. Wie in Italië ook maar een klein stukje grond heeft, reserveert een deel voor een moestuin. Verder zijn pergola's, kastanje houten hekjes, buitenwasbakken en stenen beelden populair in deze regio. En wie het helemaal bont wil maken, kijkt op YouTube hoe je buiten een pizzaoven in elkaar zet.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.9 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top