Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Geen Flevotruckerstour op Koningsdag

Woensdag 19 april 2023
Geen Flevotruckerstour op Koningsdag
Truckerstour 2013
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ondanks de vele aanmeldingen en het vooruitzicht op een mooie Koningsdag, is de Stichting Flevotruckerstour genoodzaakt om de geplande truckerstour voor dit jaar af te gelasten. De annulering komt na recente problemen omtrent de verzekering van begeleiders tijdens de tour.

In de afgelopen weken is er onenigheid ontstaan over het wel of niet verzekerd zijn van begeleiders. Dit is het gevolg van een ongeluk waarbij een begeleider betrokken was en verzekeraars de polisvoorwaarden hebben aangescherpt c.q. verduidelijkt. Volgens de nieuwe voorwaarden zijn begeleiders alleen verzekerd als zij op een vaste zitplaats met gordel zitten. In het geval van een ongeluk waarbij de begeleider niet op deze manier gezekerd is, wordt de chauffeur aansprakelijk gesteld voor de kosten. "Dat kan bij letstelschade oplopen zeer hoge bedragen", schrijft de organisatie.

In gesprek
Dergelijke situaties hebben al geleid tot de annulering van truckruns in andere delen van het land vanwege de verhoogde risico's. De overkoepelende organisatie voor truckertours is momenteel in gesprek met verzekeringsmaatschappijen om mogelijke oplossingen te bespreken.

Probleem
"Op dit moment hebben wij meer aanmeldingen met een begeleider dan vrachtwagens met drie vaste stoelen", aldus de organisatie. "Dat levert een probleem op". Aangezien er geen duidelijkheid verwacht wordt voor Koningsdag over de risico's voor chauffeurs, begeleiders en het bestuur, is de beslissing genomen om de truckerstour dit jaar te annuleren.

"Wij weten dat wij daarmee jullie als passagiers, maar ook onze chauffeurs, motorrijders en verkeersregelaars, vrijwilligers en kijkers onderweg een heel mooie dag ontnemen", schrijft de organisatie, "maar wij kunnen nu niet anders. Op korte termijn een vervangend iets te organiseren gaat ook niet lukken".

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koningsdag
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Truckerstour
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top