Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Gemeente Dronten op zoek naar Beste Idee van Dronten

Dinsdag 2 mei 2023
Gemeente Dronten op zoek naar Beste Idee van Dronten
Foto: Inloophuis De Kans - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De Gemeente roept alle inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen op om mee te denken over manieren om mensen te helpen die het financieel moeilijk hebben in Het Beste Idee van Dronten. Hierbij worden eenmalige subsidies tot €5.000 verstrekt aan degenen die met de beste plannen komen om deze doelgroep te ondersteunen.

De Gemeente Dronten wil graag dat iedereen kan meedoen in de maatschappij, maar voor mensen met een laag inkomen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Het Beste idee van Dronten wil daarom nieuwe initiatieven stimuleren die bijdragen aan het voorkomen, verminderen of tegengaan van armoede, schulden of eenzaamheid bij inwoners met een laag inkomen.

Criteria
Iedereen kan een idee indienen, of je nu ondernemer bent, betrokken bij een vereniging, school of maatschappelijke organisatie. Het initiatief moet echter wel een niet-commercieel doel hebben en bijdragen aan het welzijn van mensen die financiële ondersteuning nodig hebben.

Het kan gaan om ideeën op het gebied van sport, kunst, cultuur, voeding en andere onderwerpen. Het belangrijkste is dat het idee de doelgroep ondersteunt. De jury zal elk idee beoordelen aan de hand van verschillende criteria, waaronder het bevorderen van eigen kracht en weerbaarheid, het benaderen en bereiken van de doelgroep en de duurzaamheid van het initiatief. De volledige criteria vind je op de website van de Gemeente Dronten.

AanvraagperiodeM
De aanvraagperiode loopt tot 18 juli 2023. Aanmelden kan via het aanvraagformulier dat gemaild moet worden naar sociaal0321@dronten.nl. Na sluiting van de aanvraagperiode worden de ideeën beoordeeld en worden degenen die de beste ideeën hebben ingediend uitgenodigd voor een presentatie voor de jury.

Als je idee wordt geselecteerd, ontvang je eenmalige subsidies van maximaal €5.000 om het idee uit te werken en uit te voeren. Ongeveer een half jaar na het toekennen van de subsidie moet je vertellen wat je met het geld hebt gedaan en hoe het heeft bijgedragen aan het welzijn van de doelgroep.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.7 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top