Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Opendag Tiny House-project

Maandag 15 mei 2023
Opendag Tiny House-project
Foto: Tiny House-project

BIDDINGHUIZEN - Op 27 mei zal burgemeester Jean Paul Gebben het terrein van het Tiny House-project in de gemeente Dronten feestelijk openen tijdens de allereerste Open Dag. De vereniging achter het project nodigt iedereen uit om de prachtige locatie, moestuin en de kleine huisjes te bewonderen. U vindt het project aan de Wierse in Biddinghuizen.

Het idee voor het Tiny House-project ontstond in 2019, toen de gesprekken tussen de vereniging en de Gemeente Dronten van start gingen. Destijds was dit concept nog volledig nieuw voor de gemeente. In 2020 leek er een locatie in Dronten beschikbaar te zijn, maar dit bleek uiteindelijk niet mogelijk, wat een tegenvaller was voor de vereniging. Dit resulteerde in het zoeken naar een nieuwe locatie, wat vanwege de langzame voortgang van het proces en de impact van de coronapandemie ook de nodige uitdagingen met zich meebracht.


Begin 2021 werd er overeenstemming bereikt om een stuk grond van 7.000m² te huren in de wijk de Graafschap te Biddinghuizen. Deze huurovereenkomst loopt tot 1 januari 2027, met de mogelijkheid tot verlenging van telkens 1 jaar. Echter, wanneer er bouwprojecten van start gaan in de Graafschap 3, zal het Tiny House-project moeten verhuizen naar een nieuwe locatie.


Op 1 januari 2022 werd het eerste huisje geplaatst, en inmiddels zijn er al 7 huisjes bewoond, terwijl er nog 3 in aanbouw zijn. De verwachting is dat alle huisjes vóór de zomer volledig bewoond zullen zijn.


Tijdens de Open Dag op 27 mei zal het terrein vanaf 11.00 uur vrij toegankelijk zijn voor genodigden. Van 12.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd om het terrein, de moestuin en de kleine huisjes te bewonderen. De vereniging staat klaar om vragen te beantwoorden over hun initiatief.Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Tiny House
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
gerelateerd nieuws
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.7 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top