Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Dit is een artikel van uwnieuwbouwwoning.nl

Bij nieuwbouw vaak specialist ingeschakeld voor afwerking

Dinsdag 23 mei 2023
Bij nieuwbouw vaak specialist ingeschakeld voor afwerking
Foto: Pixabay.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van uwnieuwbouwwoning.nl

Huishoudens kiezen na de oplevering van hun nieuwbouwwoning vaak voor de hulp van een vakman voor de afwerking van het pand. Bij de afwerking van nieuwbouwwoningen komt veel kijken. Denk alleen al aan het volgen van het opstookprotocol, direct nadat men de sleutel heeft gekregen. Het opstookprotocol helpt te voorkomen dat er zich scheuren vormen in de vloer van een casco woning.

De kans op scheuren is relatief groot in nieuwbouwwoningen met vloerverwarming; tegenwoordig in veel projecten de standaard. Het opstookprotocol zorgt voor een geleidelijke opwarming van de vloer. Ook bij de wandafwerking komt veel kijken. Kies je bijvoorbeeld voor stucwerk, of ga je voor het behangen van de muren?

Tip: laat je door een vakman adviseren over de verschillende vormen van wandafwerking en hun voor- en nadelen. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken.

Nog altijd worden er regelmatig nieuwbouwprojecten gestart
In lijn met het beeld wat men landelijk ziet, wordt ook in de regio veel gebouwd. Regelmatig worden er nieuwe projecten opgestart, die het woningaanbod moeten vergroten. Het gaat hierbij vaak om projecten waar gewerkt wordt aan een grote diversiteit aan soorten woningen, uiteenlopend van een twee-onder-één kapper, tot rijwoningen en appartementen. De verwachting voor de komende jaren is dat het aanbod aan nieuwbouwprojecten af zal nemen, mede doordat de beschikbare bouwgrond steeds beperkter wordt. Met name in het westelijk deel van het land begint dit probleem te spelen.

Afwerking van de vloer en trap
In de basis bestaat de afwerking van een nieuwbouwwoning uit drie componenten: de wanden, de vloer en de trap. Een trap renoveren na de oplevering van een casco woning wordt aangeraden na één seizoen. Zo heeft de trap voldoende tijd gekregen om goed te drogen. Zou je een trap direct na de oplevering bekleden, dan loop je het risico dat er veel vocht in het hout van de trap achterblijft. Iets wat de afwerking aan kan tasten.

Voor het afwerken van de vloer in een casco woning geldt dat het noodzakelijk kan zijn om de vloer eerst volledig te egaliseren. Mogelijk is er sprake van betonnen uitsteeksels op de vloer, welke door de dunne pvc-planken heen kunnen komen. Dit wens je logischerwijs te voorkomen. Het gebruik van hout wordt afgeraden; hout geleidt de warmte slecht, waardoor je onnodig veel energie verbruikt om de ruimtes in huis te verwarmen. Alternatief voor een pvc-vloer is de keuze voor een moderne gietvloer.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.9 °C
  • 0.0 mm
  • 12.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top