Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Beleid rond betaalmogelijkheden bij gemeentediensten wijzigt niet

Zaterdag 27 mei 2023
Beleid rond betaalmogelijkheden bij gemeentediensten wijzigt niet
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het college van Dronten heeft besloten om geen contante betalingen mogelijk te maken bij de milieustraat en andere diensten, ondanks een ingediende motie door vier raadsfracties. De motie vroeg het college om alternatieve betaalmethoden te onderzoeken voor inwoners die niet met pin willen of kunnen betalen.

Dat heeft het college bekendgemaakt middels een raadsinformatiebrief. Bij de publieksbalie van het gemeentehuis, waar bijvoorbeeld een rijdbewijs opgehaald kan worden of paspoort kan worden aangevraagd, worden wel contante betalingen geaccepteerd. De motie was afgelopen februari ingediend door de fracties van ChristenUnie, Dronten Sociaal, GroenLinks en PvdA.

iDEAL en factuur
De meeste andere gemeentediensten, zoals het aanvragen van een nieuwe milieupas of ophalen van vuil, accepteren betalingen via iDEAL en factuur. Sommige andere diensten, zoals fietsen administratie en dranghekken borg, accepteren uitsluitend pinbetalingen.

Veiliger
Het college heeft verschillende factoren overwogen, waaronder administratieve efficiëntie, dienstverlening, veiligheid van medewerkers en kosten. Volgens hun bevindingen leidt pinbetaling tot minder administratieve belasting en fouten, verbeterde doorstroom en gebruikersgemak, veiligere werkomstandigheden en lagere kosten in vergelijking met contante betalingen.

Bovendien toonden resultaten van het onderzoek aan dat de noodzaak voor contante betalingen bij gemeentediensten laag was. Sinds de beëindiging van contante betalingen bij de milieustraat op 1 november 2022, was er geen significante weerstand van de inwoners.

Daarom heeft het college besloten om het huidige betaalbeleid niet te wijzigen. Ze blijven echter inzetten op maatwerk om inwoners die minder digitaal vaardig zijn te ondersteunen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.8 °C
  • 1.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top