Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Diverse voertuigen in beslag genomen bij integrale controles

Vrijdag 16 juni 2023
Diverse voertuigen in beslag genomen bij integrale controles
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten heeft in de afgelopen periode gezamenlijk met politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Gooi en Vechtstreken, het RIEC, de Douane en Liander, meerdere bedrijfspanden gecontroleerd. Tijdens deze controles zijn er meerdere misstanden geconstateerd waaronder valse kentekenplaten, milieuovertredingen, het illegaal aftappen van stroom en illegale bewoning.

Ook zijn er meerdere voertuigen in beslag genomen, waaronder een gestolen voertuig. Bij één pand is een acute, gevaarlijke situatie geconstateerd. De gemeente heeft in dit geval handhavend opgetreden en de pandeigenaar zal een verbeterplan moeten uitvoeren om de veiligheid te waarborgen.

Meerdere bedrijfspanden worden nog verder onderzocht door de gemeente Dronten en haar partners. Platform Veilig Ondernemen was tijdens de controle aanwezig om in gesprek te gaan met de ondernemers. Dit heeft geresulteerd in goede gesprekken, waarbij het belang van veilig ondernemen werd besproken.

Kleine teams
Door een nieuwe manier van werken, wordt gebruikt gemaakt van kleine controleteams. Ondernemers krijgen hierdoor minder toezichthouders over de vloer. Hiermee wil de gemeente de impact van de controles op ondernemers beperken. Hiertoe is besloten in overleg na gesprekken met ondernemers en Ondernemingsvereniging de Driehoek (OVDD).

Doel controles
De integrale handhaving heeft als doel meer inzicht te krijgen in de bedrijvigheid in de gemeente Dronten en mogelijke overtredingen van wet- en regelgeving. De controles richten zich op de fysieke leefomgeving maar er is ook aandacht voor het thema 'ondermijnende criminaliteit'. "Wij kunnen berichten van oplettende inwoners en ondernemers goed gebruiken", aldus burgemeester Jean Paul Gebben. "Veiligheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Meld het daarom als u een situatie niet vertrouwt. Zo houden wij Dronten veilig en leefbaar voor inwoners, ondernemers en bezoekers".

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 25.5 °C
  • 0.0 mm
  • 19.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top