Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Flevopenningen 2023 naar Nagele en Zeewolde

Maandag 19 juni 2023
Flevopenningen 2023 naar Nagele en Zeewolde
Foto: Fotostudio Wierd - met toestemming van Flevopenningen gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Voor het tweede achtereenvolgende jaar wist Mike Kastrop uit Zeewolde de begeerde Flevopenning in de wacht te slepen. Viel hem verleden jaar de Flevopenning Toponderneming ten deel, dit keer was het de Flevopenning Participatieprijs die hij met zijn bedrijf Classic Mike in de wacht sleepte.

De Flevopenning Toponderneming 2023 ging naar Nagele. Andela Techniek & Innovatie was volgens de jury de terechte winnaar wegens het baanbrekende innovatiewerk van Paul Andela en zijn team op het gebied van geautomatiseerde onkruidverwijdering.

Indrukwekkende ambiance
De ambiance voor de 18e editie van het prestigieuze Flevopenning Gala was indrukwekkend. De vijfhonderd gasten uit het bedrijfsleven, het bestuur en het onderwijs waren vrijdag 16 juni neergestreken op het festivalterrein van Defqon.1 in Biddinghuizen. Daar waar komend weekeinde door Q-dance voor 25.000 bezoekers een internationaal muziekfestijn wordt georganiseerd, vond afgelopen vrijdag een ondernemersgala plaats dat zijn weerga niet kende. De uitreikingen van de penningen werd met indrukwekkende special effects opgeluisterd, wat op de aanwezigen grote indruk maakte.

Voortbordurend op de jarenlange traditie werden ook dit keer alle genomineerden voor de twee penningen met wervelende videoshows in het zonnetje gezet. Uit elke Flevolandse gemeenten waren er twee genomineerden; voor iedere Flevopenning één. Voorafgaande aan het huldigingsfeest, ging presentatrice Diana Matroos in gesprek met MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof, scheidend gedeputeerde Jan-Nico Appelman en VNO-NCW Midden/Flevoland voorzitter Hajé de Jager. Belangrijkste conclusie van het driemanschap is dat Flevoland bij uitstek de ruimte biedt aan ondernemerschap. Jacco Vonhof noemde de aanwezigheid van de fysieke ruimte belangrijk, maar evenzeer is er ruimte in de regelgeving nodig. Hij riep de overheid op om het bedrijfsleven te vertrouwen en te zorgen voor meer eenvoud in de regels: "In het besef dat we weten wat minimaal moet, kunnen we wat rekkelijker zijn en kan er meer dan je denkt", zei Vonhof.


Flevopenning Participatieprijs naar Classic Mike
Hoogtepunt van het gala was de uitreiking van de Flevopenningen. De winnaar van de Flevopenning Participatieprijs was helaas niet fysiek aanwezig. Mike Kastrop en zijn team nemen deel aan de Mille Miglia 2023, die historische race die van 13-17 juni in Italië wordt verreden. Classic Mike legt zich toe op het restaureren van klassieke automobielen en dat doet hij met veel passie en inzet uitsluitend met jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Volgens de jury van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) is Kastrop een sociaal ondernemer met een maatschappelijke missie en is hij daarmee een voorbeeld voor andere werkgevers. Financiële winst maken is voor hem geen doel op zich, maar een middel om zijn maatschappelijke missie op gang te houden. Zo liet hij enthousiast weten via een live-streamverbinding vanuit Milaan, de voorlaatste etappeplaats van de wereldberoemde race voor oude auto's. De Flevopenning werd door Erik van de Beld, wethouder Participatie van Zeewolde, in ontvangst genomen.

Flevopenning Toponderneming naar Andela
De jury van de Flevopenning Topondernemer was unaniem in haar oordeel: Andela Techniek & Innovatie uit Nagele was van de zes genomineerden het meest overtuigend. Het high-tech familiebedrijf bouwt voor biologische akkerbouwbedrijven robots voor onkruidverwijdering. Paul Andela – de Willy Wortel van de polder - wist zich al met de Solar Weeder een stevige plek op de wereldmarkt te verwerven. Van de wiedkar, die gevoed wordt door zonnepanelen, zijn er wereldwijd al meer dan 600 verkocht. De nieuwe Robot Weeder gaat dezelfde kant op. Niet alleen in de biologische akkerbouw zal de robot uitkomst bieden, ook in de gangbare akkerbouw is de machine nuttig in verband met de afnemende beschikbaarheid van bestrijdingsmiddelen. Topondernemer Andela heeft niet alleen veel technische kennis, maar ook een fijne neus voor de ontwikkelingen in de markt. Hij weet op het juiste moment de juiste oplossingen voor zijn klanten te bedenken, zo zei jury-voorzitter Jan-Nico Appelman. De Flevopenning Topondernemer werd vervolgens door Jan-Nico Appelman aan Paul Andela overhandigd.


Volgend jaar in Zeewolde
De 19e editie van het Flevopenningen Gala zal in de gemeente Zeewolde worden gehouden. De jonge gemeente bestaat in 2024 veertig jaar, reden temeer om de feestelijkheden met het Flevolandse bedrijfsleven te delen. De symbolische sleutel van de Flevopenningen werd door Flevopenningenvoorzitter Tom Lansink aan de burgemeester van Zeewolde Gerrit-Jan Gorter overhandigd.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Flevopenningen
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.7 °C
  • 0.0 mm
  • 19.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top