Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Dit is een artikel van kunstgrasdirect.nl

Kunstgras: voor een groene, frisse en duurzame tuin

Woensdag 21 juni 2023
Kunstgras: voor een groene, frisse en duurzame tuin
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van kunstgrasdirect.nl

Een geel gazon is beslist geen lust voor het oog. Verticuteren en bemesten zijn essentieel om dit aan te pakken. Tegelijkertijd levert dit heel wat uren werk op en daarom loont het om op zoek te gaan naar alternatieven. Kunstgras is een interessante optie om dit soort problemen te verhelpen. Bovendien verzekert het jou van een groene, frisse en duurzame tuin. Hoe zit dat en op welke manier pak je dit in jouw tuin aan? Hieronder lees je hier meer over.

Kunstgras is áltijd groen
Kunstgras is en blijft altijd mooi groen. De grasmat raakt niet aangetast door fel zonlicht en daarom ligt je tuin er elk seizoen fris bij. Zelfs als het weken niet regent, hoef je niet bang te zijn voor verkleuringen in je gazon. Bovendien ben je met kunstgras verzekerd van een onderhoudsarme oplossing. Maaien, verticuteren en sproeien van je gazon zijn niet langer nodig. Droom je ook van een groene tuin? Stap over op kunstgras!

Kunstgras is waterdoorlatend
Veel tuinen zijn verhard door het vele straatwerk. In tegenstelling tot straatwerk zorgt kunstgras voor een perfecte drainage. Kunstgras laat water van nature door dankzij afwateringsgaatjes. Stortbuien zijn prima te reguleren, want kunstgras laat gemiddeld zestig liter water door per vierkante meter. Dankzij de slimme afwatering blijven er geen plassen achter op je gazon. Een betegelde tuin is helaas minder gunstig, want regenwater wordt slecht afgevoerd en dit resulteert in veel gevallen tot een overstroomde buitenruimte.

Kunstgras heeft geen bemesting of voeding nodig
In tegenstelling tot een natuurlijk gazon heeft kunstgras geen bemesting of voeding nodig. Met een echt gazon ben je elk seizoen van het jaar bezig om de grasmatten in topconditie te houden. Kunstgras is zo goed als onderhoudsvrij en is daarom een aantrekkelijk alternatief voor een natuurlijk gazon. Bovendien hoef je bij kunstgras ook niet met kunstmest te werken en dit is natuurlijk beter voor het milieu.

Kunstgras is duurzaam
Kunstgras kopen is ideaal voor het klimaat, want tijdens hete en droge zomers ligt je tuin er mooi groen bij. Bovendien hoef je geen kostbaar drinkwater te verspillen en heb je ook geen last van een eventueel sproeiverbod. Ga daarom voor een duurzame tuin en vervang je straatwerk of een natuurlijk gazon door kunstgras. Op die manier hoef je nooit meer bang te zijn zodra de regen met bakken uit de hemel valt!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.7 °C
  • 0.0 mm
  • 22.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top