Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Gemeente Dronten bereidt zich voor op Lowlands

Woensdag 16 augustus 2023
Gemeente Dronten bereidt zich voor op Lowlands
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dit weekend wordt het Lowlandsfestival gehouden. De Gemeente Dronten heeft informatie gedeeld over de verkeerssituatie dit weekend, het samenwerken met diensten en wat te doen bij geluidsoverlast. Het evenement, dat traditioneel in Biddinghuizen wordt gehouden, is een belangrijke trekpleister voor de regio en trekt jaarlijks zo'n 65.000 bezoekers.

"Lowlands is een cruciaal onderdeel van onze gemeenschap en biedt een combinatie van kunst, cultuur, sport en muziek. Terwijl het een enorme stimulans voor onze lokale economie betekent, erkennen we ook de potentiële overlast die het met zich meebrengt", aldus Gemeente Dronten.

Samenwerking
Om de overlast te minimaliseren, werkt de gemeente nauw samen met verschillende instanties, waaronder Walibi Holland, politie, brandweer, OFGV en de GGD. Samen worden er talloze maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen en overlast te beperken. Echter, zoals met alle grote evenementen, is enige overlast onvermijdelijk.

Verkeersadvies
De camping van het evenement opent op donderdag 17 augustus om 09:00 uur en sluit op maandag om 12:00 uur. Verwacht wordt dat de wegen rondom het evenement, waaronder de Harderbosweg, Spijkweg, Bremerbergweg en Oldebroekerweg, extra druk zullen zijn. Mensen die niet naar het festival gaan, wordt geadviseerd dit gebied te mijden.

Geluidsoverlast
Hoewel de geluidsnormen voor Lowlands in lijn zijn met nationale standaarden en zijn vastgelegd in de milieuvergunning van Walibi Holland, is er kans op geluidshinder. Tijdens het evenement zullen geluidsmetingen worden uitgevoerd door zowel de OFGV, Walibi Holland als de evenementenorganisatie. Mochten inwoners hinder ondervinden, dan kunnen zij dit melden via een speciaal formulier op de website van de OFGV. Deze meldingen worden vervolgens geanalyseerd en gebruikt voor toekomstige evaluaties.

Voor overige meldingen of zorgen kunnen bewoners rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Dronten via e-mail op gemeente@dronten.nl onder vermelding van 'Evenementen', of telefonisch via 140321 tijdens kantooruren.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.5 °C
  • 0.2 mm
  • 17.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top