Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Ambulancepost Biddinghuizen 8 uur per dag bezet

Donderdag 12 oktober 2023
Ambulancepost Biddinghuizen 8 uur per dag bezet
Afbeelding ter illustratie
Foto: BAS2

BIDDINGHUIZEN - GGD Flevoland realiseert in samenwerking met gemeente Dronten en de zorgverzekeraars een extra ambulancepost in Biddinghuizen, naast de al bestaande post in Dronten. De post wordt gevestigd aan de Korenmaaier 5 en is uiterlijk vanaf 1 november 2023 operationeel. In de basis staat er één ambulance 24/7 op Dronten en straks 8/7 één op Biddinghuizen.

Reden voor de extra opstelplaats is een gestage toename van het aantal ambulance-inzetten. Inwoners bellen steeds vaker een ambulance (landelijke trend), het aantal inwoners neemt toe en daarnaast is de standplaats in Elburg verplaatst naar 't Harde waardoor de aanrijtijd langer zou zijn. Met de extra post brengen we zorgvraag en zorgaanbod beter in evenwicht.

Wethouder Lazise Hillebregt (Gezondheidszorg) van gemeente Dronten zegt: "We zijn erg blij met deze ambulancepost dicht bij onze inwoners. Het is altijd spannend als er een ambulance nodig is in een acuut geval. Door deze extra post is hulp snel ter plaatse".

De RAV (Regionale Ambulance Voorziening) betrekt nu tijdelijk een pand aan de Korenmaaier, omdat deze daar snel te realiseren is. Dit pand is alleen niet ontworpen als standplaats voor een ambulance. Voor de lange termijn wordt daarom samen met de gemeente Dronten naar een goede plaats gezocht voor een vaste ambulancepost. De vergunning voor de tijdelijke optelplaats is aangevraagd. Gezien het belang voor de inwoners, mag de opstelplaats al zo snel als mogelijk is in gebruik worden genomen.

In Flevoland zijn er op dit moment verschillende ambulanceposten, waaronder in Emmeloord, Dronten en Lelystad. De posten werken onderling samen en ondersteunen elkaar indien nodig. Ook met ambulanceposten uit andere RAV-regio's wordt nauw samengewerkt. In de basis staat er één ambulance 24/7 op Dronten en straks 8/7 één op Biddinghuizen, maar dat kan in de werkelijkheid per moment verschillen als gevolg van de actuele drukte en -als gevolg- actuele spreiding van vrije ambulances in de provincie.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.0 °C
  • 0.0 mm
  • 21.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top