Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Dit is een artikel van perlaplast-kunststofshop.nl

Hoeveel bespaart een goed geïsoleerd huis nou echt?

Maandag 23 oktober 2023
Hoeveel bespaart een goed geïsoleerd huis nou echt?
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Erik McLean - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van perlaplast-kunststofshop.nl

Energiebesparing is een hot topic in de huidige samenleving. Naast de milieuvriendelijke voordelen, is een lagere energierekening natuurlijk ook een aantrekkelijke bijkomstigheid. Een van de meest effectieve manieren om energie te besparen is door je woning goed te isoleren. Maar hoeveel bespaar je nu echt met een goed geïsoleerd huis?

Het belang van een goed geïsoleerd huis
Een goed geïsoleerd huis houdt warmte beter vast in de winter en houdt de koele lucht beter vast in de zomer. Dit betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis te verwarmen of te koelen. Hierdoor verminder je niet alleen je energieverbruik, maar ook de CO2-uitstoot van je woning. Bovendien draagt isolatie bij aan een comfortabeler binnenklimaat, omdat het temperatuurschommelingen en tocht vermindert.

Een effectieve isolatiemethode
Voorzetramen zijn een uitstekende optie voor woningen waar het plaatsen van dubbel glas niet mogelijk is, zoals bij monumentale panden. Ze worden aan de binnen- of buitenkant van het bestaande raam geplaatst en creëren een isolerende luchtlaag tussen het raam en het voorzetraam. Dit heeft niet alleen een positief effect op de thermische isolatie, maar ook op de geluidsisolatie. Bovendien zijn voorzetramen van bijvoorbeeld PerlaPlast Kunststofshop vaak goedkoper dan het vervangen van enkel glas door dubbel glas.

Hoeveel besparing kun je verwachten?
De exacte besparing hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de grootte van de woning en het energieverbruik van het huishouden. Echter, volgens verschillende onderzoeken kan een goed geïsoleerd huis jaarlijks honderden euro's besparen op de energierekening. Voorzetramen alleen kunnen al zorgen voor een besparing van 10% tot 15% op de stookkosten. Wanneer je dit combineert met andere isolatiemaatregelen, zoals dak- en vloerisolatie, kan de besparing nog veel groter zijn.

De langetermijnvoordelen van isolatie
Naast de directe energiebesparing, biedt een goed geïsoleerd huis ook andere voordelen op de lange termijn. De waarde van je woning kan stijgen en het wooncomfort wordt verhoogd. Bovendien kan isolatie bescherming bieden tegen vochtproblemen, wat weer kan leiden tot een gezonder binnenklimaat. Het is dus zowel een investering in je portemonnee als in je gezondheid.

Het isoleren van je woning is dus een slimme investering die zich op meerdere manieren terugbetaalt. Niet alleen zie je een directe vermindering in je energiekosten, maar je draagt ook bij aan een duurzamere toekomst en een comfortabeler leefklimaat. Dus, hoeveel bespaart een goed geïsoleerd huis nou echt? Het antwoord is duidelijk: genoeg om de investering meer dan waard te zijn.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.3 °C
  • 0.0 mm
  • 16.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top