AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Dit is een artikel van nn.nl

Waarom iedere ZZP'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig heeft

Woensdag 25 oktober 2023
Waarom iedere ZZP'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig heeft
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Andrea Piacquadio - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van nn.nl

Als ZZP'er heb je het al druk genoeg met je eigen onderneming. Je bent constant in de weer met het binnenhalen van nieuwe klanten, de contacten warm houden met bestaande klanten en natuurlijk het verrichten van het werk. Niet zo gek dat je er voor de volle 100% zeker van wilt zijn dat alles aan de achterkant goed geregeld is, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Heb je daarom al eens een keer goed gekeken naar alle verzekeringen die je op dit moment al af hebt gesloten?

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP is bijvoorbeeld een echte must. Waarom dat zo belangrijk is voor je eigen onderneming, lees je hier.

Je bent maximaal gedekt tegen aanspraken tot schadevergoeding
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt in de volksmond ook wel een AVB genoemd. Door dit af te hebben gesloten voor je bedrijf, ben je het hele jaar goed gedekt tegen aanspraken tot schadevergoeding. Deze schade bestaat uit zowel personenschade als zaakschade. Dus maak je letselschade of schade aan eigendommen bij anderen? In dat geval ben je ook met de AVB gedekt. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Voor iedere branche zijn er specifieke verzekeringen mogelijk
Ieder bedrijf biedt weer een ander scala aan diensten aan. Daarom wil je er als ZZP'er zeker van zijn dat de verzekering haarfijn aansluit op je eigen onderneming. Maak je je hier maar geen zorgen over. Wist je bijvoorbeeld dat er voor ieder type branche weer specifieke verzekeringen mogelijk zijn? Zo weet je altijd zeker dat je iedere maand een premie betaalt voor hetgeen dat je ook echt nodig hebt.

Verschillende soorten vormen van aansprakelijkheid zijn meteen gedekt
En kies je er meteen voor om de verzekering af te sluiten voor je eigen bedrijf? Dan kun je er gelukkig altijd zeker van zijn dat verschillende soorten vormen van aansprakelijkheid meteen zijn gedekt. Je kunt daarbij denken aan:

- Algemene aansprakelijkheid
- Bereddingskosten
- Beschadiging
- Letselschade
- Productaansprakelijkheid
- Rente
- Risicoaansprakelijkheid
- Verweerkosten

Je hebt ook de keuze uit verschillende soorten aanvullende dekkingen
En kies je ervoor om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten? In dat geval heb je ook nog de keuze om verschillende aanvullende dekkingen te kiezen. Wat de beste keuze is, hangt volledig af van het type onderneming dat je hebt en wat voor soort situaties er van toepassing zijn.

Enkele bekende voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn:

- Opzichtdekking: Deze aanvullende dekking sluit je af als je zaken van anderen hebt die je bijvoorbeeld moet repareren, bewerken, reinigen of gebruiken. Dit valt namelijk niet onder de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheid

- Montageverzekering of de Construction All Risk-verzekering (CAR): Je sluit deze aanvullende dekking af als je werkzaam bent in de bouw en daardoor bezig bent met de bouw- en verbouw. Zo ben je direct verzekerd tegen schade aan nieuwbouw of bestaande bouw.

- Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: Deze aanvullende dekking verzekert je voor de aansprakelijkheid voor beroepsfouten. Je kunt daarbij denken aan onachtzaamheid, vergissing of nalatigheid tijdens je werk. Dit is voornamelijk van toepassing in de adviserende beroepen.

Start snel met het vergelijken van verschillende soorten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen als ZZP'er
Op het gebied van het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en eventuele aanvullende dekkingen is er dus enorm veel mogelijk. Het is dus altijd een goed idee om je hier goed over in te lezen, zodat je als ZZP'er voor de volle 100% zeker bent van een optimale verzekering. Kies ervoor om meerdere verzekeringen online met elkaar te vergelijken, zodat je ook meteen een goed beeld krijgt van de premies die daarbij komen kijken. En het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dat heb je al in een paar klikken online gedaan.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.5 °C
  • 10.0 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top