Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Doorsnee vermogen in Gemeente Dronten hoger dan landelijk

Maandag 6 november 2023
Doorsnee vermogen in Gemeente Dronten hoger dan landelijk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Uit recente cijfers blijkt dat het doorsnee vermogen van huishoudens in de gemeente Dronten hoger ligt dan het landelijke gemiddelde. Begin 2022 rapporteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het doorsnee vermogen van huishoudens in Nederland 135,1 duizend euro bedroeg, een stijging van bijna 47 duizend euro ten opzichte van het voorgaande jaar. Het doorsnee vermogen in de gemeente Dronten ligt met 152.100 euro hoger dan dit nationale gemiddelde.

De landelijke toename is voornamelijk toe te schrijven aan de stijging van de waarde van woningen. De vermogensopbouw in Nederland is stevig verankerd in het bezit van een eigen woning, dat met 62 procent het grootste deel van de bezittingen voor zijn rekening neemt. Het CBS merkt op dat bijna 6 op de 10 Nederlandse huishoudens een eigen woning had in 2022, wat sinds 2008 weinig veranderd is. Na de eigen woning zijn aanmerkelijk belang en bank- en spaartegoeden de belangrijkste vermogenscomponenten.

Grootste schuldenpost
Ook op schuldenniveau blijkt de hypotheekschuld de grootste post voor Nederlandse huishoudens, waarbij 83 procent van de schulden uit hypotheken bestaat. Ongeveer de helft van de huishoudens had in 2022 een hypotheekschuld. Andere schulden, waaronder studieschulden en schulden voor consumptieve doeleinden, tonen een divers beeld in het afgelopen jaar.

Terwijl gemeenten als Bloemendaal en Rotterdam de lijsten aanvoeren met respectievelijk het hoogste en laagste vermogen, laat Dronten een sterkere financiële positie zien dan vele andere gemeenten. De gemeente onderscheidt zich met een doorsnee vermogen dat ruim boven de ondergrens van de middenklasse ligt, volgens de classificatie van het CBS.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top