Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Kaarsje aansteken om te gedenken op zaterdag 25 november

Donderdag 23 november 2023
Kaarsje aansteken om te gedenken op zaterdag 25 november
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De laatste zondag voor Advent wordt Eeuwigheidszondag genoemd, dit jaar is dat op zondag 26 november. Op deze zondag gedenkt de Protestantse Gemeente de mensen van de gemeente die het afgelopen (kerkelijk) jaar zijn overleden. Hun naam wordt genoemd en er wordt een kaars aangestoken aan het licht van de Paaskaars. "Voor een beetje licht in het verdriet," vertelt voorzitter Dries van Dijk.

Voorafgaande aan de kerkdienst op deze zondag is het gebruikelijk voor ieder die dat wil om een kaarsje aan te steken in herinnering aan iemand die gemist wordt. Dit jaar biedt de Protestantse gemeente daar ook graag de gelegenheid voor op zaterdagmiddag 25 november van 16.30 – 18.00 uur, voor gemeenteleden maar ook voor alle dorpsgenoten.

De kerk is dan geopend om binnen te lopen voor ieder die dat wil, om een lichtje aan te steken en in alle rust even stil te staan bij de mensen wie we moesten loslaten.

Als u niet in de gelegenheid bent en toch graag iemand wil gedenken, kunt u/jij een anoniem briefje in de bus doen bij Aaltje Timmerman (Parksingel 69) met daarop voor wie of wat u een kaarsje wilt aansteken. "Wij zorgen dan ervoor dat het kaarsje aangestoken wordt voor u," legt dhr. Van Dijk uit. U kunt dit doen tot en met vrijdag 24 november.

"Stil staan en gedenken met elkaar is belangrijk. En samen mogen we via Eeuwigheidszondag vooruit kijken naar de komst van het Licht, naar de komst van het Kerstkind. Wij hopen zo iedereen in de gelegenheid te stellen zijn of haar overleden dierbare te gedenken door een moment stil te zijn en een kaarsje aan te steken. Zo kunnen we ons even getroost weten door het verdriet dat we delen met elkaar." besluit dhr. Van Dijk.

De dienst op zondag 26 november begint om 10:00 uur en is ook te volgen via de website www.pgbiddinghuizen.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Kerkcentrum De Voorhof
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Protestantse Gemeente Biddinghuizen
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.5 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top