Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Drinkwatertarieven Vitens stijgen in 2024

Maandag 27 november 2023
Drinkwatertarieven Vitens stijgen in 2024
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Consumenten en bedrijven die aangesloten zijn bij Vitens zullen in 2024 meer gaan betalen voor hun drinkwater. Het standaardtarief voor 1.000 liter, oftewel 1 kubieke meter, wordt verhoogd naar € 1,04. Daarbij komt het jaarlijkse vastrecht uit op € 55,05 (exclusief BTW).

De Belasting op Leidingwater (BoL), die deel uitmaakt van de waterrekening, was vorig jaar 2023 vastgesteld op € 0,416 per kubieke meter. De overheid zal de BoL voor het volgende jaar tegen het einde van het jaar bekendmaken.

Aanpassing zakelijke waterprijzen
In de zakelijke sector worden de prijzen eveneens aangepast. Het verbruikstarief zal gelijkgetrokken worden met dat van consumenten, namelijk € 0,95 per kubieke meter. Dit is een stijging vanuit het eerdere tarief van € 0,78. Het vastrecht, de zogenaamde capaciteitstarieven, zal echter verlaagd worden. Details hierover zijn terug te vinden in het tarievenblad voor zakelijke klanten. Vermeldenswaardig is dat deze prijzen exclusief BTW zijn.

Oorzaken van de prijsstijging
De tariefstijging is voornamelijk te wijten aan de forse investeringen die Vitens moet doen om de levering van drinkwater ook in de toekomst te kunnen garanderen. Er worden nieuwe productielocaties en leidingnetwerken ontwikkeld om te voldoen aan de verwachte groei van de bevolking en bedrijven. Ook speelt de toenemende kosten voor arbeid, grondstoffen en materialen een rol in de prijsverhoging. Deze kostenstijgingen zijn noodzakelijk om de kwaliteit en beschikbaarheid van het drinkwater te blijven waarborgen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vitens
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top