Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Raad buigt zich over toekomst skateparken

Vrijdag 8 december 2023
Raad buigt zich over toekomst skateparken
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Naar aanleiding van de motie 'De toekomst van onze skateparken' van 22 september 2022, heeft de gemeente Dronten een onderzoek laten uitvoeren naar de toekomstscenario's voor de skatevoorzieningen​​. Dit heeft geresulteerd in vier scenario's, die elk een andere visie op de skatevoorzieningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant voorstellen.

De motie, ingediend door CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, Leefbaar Dronten, PvdA, SP en VVD, werd onder ander ingediend omdat de bestaande parken meer dan 10 jaar oud zijn en omdat er een petitie werd gehouden onder jongeren in de gemeente. De scenario's die onderzocht worden zijn:

Scenario 1: Behoud en renovatie
In dit scenario worden alle huidige skatevoorzieningen behouden en gerenoveerd. De kosten hiervoor worden geschat op ongeveer € 627.000​​.

Scenario 2a: Één skatevoorziening per dorp
Dit scenario behelst de herinrichting van de huidige locatie in Swifterbant, een mogelijke nieuwe locatie in Biddinghuizen, en een meer uitdagende herinrichting in Dronten. De totale kosten worden geraamd op ongeveer € 613.000​​.

Scenario 2b: Nieuwe skatevoorzieningen
Hier wordt voorgesteld om in elk dorp één nieuwe skatevoorziening te creëren, met een totale geschatte investering van ongeveer € 698.000. Dit biedt ruimte voor meer onderscheidende en uitdagende voorzieningen​​.

Scenario 3: Één grote skatevoorziening
Dit scenario bepleit de aanleg van één grote, multifunctionele skatevoorziening voor de gehele gemeente, met een investering van ongeveer € 785.000. Hoewel dit de meest uitdagende optie is, impliceert het ook een verminderde toegankelijkheid voor skaters in Swifterbant en Biddinghuizen​​.

Participatie en financiële overwegingen
De gemeente heeft de initiatiefnemers van de petitie en jongeren uit de gemeente betrokken bij het proces. Er zijn enquêtes verspreid en bijeenkomsten gehouden om hun wensen en visies te verzamelen​​. Een deel van de financiering kan worden gedekt door het bestaande vervangingsbudget van het Speelruimteplan 2018-2027, dat € 130.000 bedraagt​​.

Het college wacht nu op verdere instructies van de gemeenteraad om te bepalen welke vervolgstappen genomen moeten worden​​.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Skate
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.0 °C
  • 1.2 mm
  • 19.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top