Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Dit is een artikel van mycademy.com

Jezelf ontwikkelen binnen je carrière doe je zo

Dinsdag 16 januari 2024
Jezelf ontwikkelen binnen je carrière doe je zo
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Andrea Piacquadio - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van mycademy.com

Een mens maakt constant ontwikkelingen door in het leven. Dit gebeurt in de eerste plaats natuurlijk automatisch, want je maakt dingen mee en daar leer je weer van. Maar natuurlijk kun je zelf ook een steentje bijdragen aan je ontwikkeling.

Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling binnen je carrière. We leven in een welvarend land met een aantrekkelijke arbeidsmarkt en hoe beter je ontwikkeld bent, hoe groter de kans dat je werk kunt doen waar je voldoening uit haalt en waar een passend salaris bij hoort. Maar hoe kun je jezelf goed ontwikkelen binnen je carrière?

Losse opleidingen en trainingen volgen
Ook wanneer je volwassen bent, is het nog leuk en aantrekkelijk om opleidingen te volgen. De meeste mensen hebben natuurlijk een regulier pad bewandeld. Je gaat naar de basisschool, vervolgens naar de middelbare school en nadien volg je een opleiding op een specifiek niveau.

Daarna ga je aan het werk en stop je meestal met leren. Eigenlijk is dit best zonde, want juist op oudere leeftijd ben je meer gemotiveerd, want je hebt al enige levenservaring. Daarnaast weet je ook welke training of opleiding goed bij je past. Via Mycademy.com kun je een studie volgen.

Specifieke vaardigheden verder ontwikkelen
Ieder mens is weer goed in andere dingen, maar helaas is niet iedereen zich bewust van zijn eigen capaciteiten en vaardigheden. En dat kan je als mens beperken, want als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in een boom te klimmen dan zal dat niet goed gaan.

Om die reden is het allereerst belangrijk om te weten waar je echt goed in bent en vervolgens die vaardigheid verder te ontwikkelen, want op die manier kun je jezelf onderscheiden van andere mensen op de arbeidsmarkt.

Ben je bijvoorbeeld heel goed in schrijven? Volg dan een schrijfcursus, probeer meerdere stijlen uit en kijk op welke manier je schrijfsels het best tot hun recht komen. Je kunt beter excelleren in een specifieke ambacht die waardevol is voor de arbeidsmarkt dan dat je overal een klein beetje goed in bent.

Advies van een externe professional
De ene persoon kan natuurlijk beter reflecteren dan de ander. Zelfreflectie is heel waardevol, want daarmee geef je je carrière een boost. Je weet op basis van de reflectie namelijk de juiste acties te ondernemen.

Toch is het soms ook slim om een professional in te schakelen voor een echt objectief beeld. Het is namelijk heel lastig om jezelf te beoordelen, want jij bent jij. Een ander persoon kan dit beter en dit geldt zeker voor een professional zoals een loopbaancoach. Als je vastzit in je carrière of even niet weet hoe je je verder moet ontwikkelen, is het verstandig om er eentje in te schakelen.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 21.1 °C
  • 1.2 mm
  • 19.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top