0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Gemeente sluit zich aan bij NK Tegelwippen 2024

Donderdag 21 maart 2024
Gemeente sluit zich aan bij NK Tegelwippen 2024
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 vindt het NK Tegelwippen plaats. Dit initiatief moedigt mensen aan om tegels te wippen in de eigen voor-, achter- of geveltuin en groen daarvoor in de plaats te planten. Ook gemeente Dronten gaat de strijd aan met de verstening om zo bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, plant en dier.

Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor, waardoor hittestress en wateroverlast ontstaan. De verstening van onze leefomgeving versterkt deze problemen. De stenen bieden geen verkoeling en kunnen regenwater niet goed afvoeren. Door tegels te vervangen en te planten kunnen we dit tegengaan. Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat een groene leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.

Wethouder Lazise Hillebregt is enthousiast over de wedstrijd. "Met het NK Tegelwippen kunnen we als gemeente op een originele wijze werken aan een groenere leefomgeving. Het is een mooie kans om onze straten kleurrijk te maken en te investeren in ons welzijn. Met dit soort acties bouwen we stap voor stap aan een groenere en gezondere samenleving. Ik roep zo veel mogelijk inwoners op om de schop te pakken en mee te doen."

Gemeenten nemen het tijdens het NK Tegelwippen tegen elkaar op door zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door planten. Wie mee wil doen, kan vanaf 21 maart 2024 op www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/ laten zien hoeveel tegels zij vervangen hebben. Gemeente Dronten reikt eind juni en eind oktober 2024 een tuinontwerp van een ervaren ontwerper en een tegoedbon voor tuinplanten van 100 euro uit aan de winnaar. Meer informatie over het NK Tegelwippen is te vinden op www.nk-tegelwippen.nl.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.2 °C
  • 13.6 mm
  • 17.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top