Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Oost Flevoland Woondiensten moderniseert met Nijhuis Bouw ruim vierhonderd woningen

Donderdag 21 maart 2024
Oost Flevoland Woondiensten moderniseert met Nijhuis Bouw ruim vierhonderd woningen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bouwbedrijf Nijhuis Bouw in Rijssen (vestiging Zwolle) start deze zomer met de modernisering van ruim vierhonderd woningen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in gemeente Dronten. In de aanbesteding van de woningcorporatie werd hun voorstel als beste beoordeeld. Afgelopen maandag ondertekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst.

"We kiezen voor Nijhuis Bouw vanwege de combinatie van duurzame bouwoplossingen, goede bewonersbegeleiding én een nette prijs", vertelt Noek Pouw, directeur-bestuurder van OFW. Hij kijkt uit naar de samenwerking. Dat geldt ook voor Robbert Wittmaekers, algemeen directeur van Nijhuis Bouw. "Dankzij de focus op duurzaamheid en bewonerstevredenheid in dit project, werken we aan onze gemeenschappelijke ambitie van het verbeteren van de levenskwaliteit in onze omgeving."

Efficiënt samenwerken
"We hebben de uitvoering van een project met deze omvang nog niet eerder aan één bouwbedrijf gegund", vertelt Renée Haze, manager Vastgoed bij OFW. Het grote voordeel om hier nu wél voor te kiezen, is de combinatie van een efficiënte samenwerking met een vast team, kostenvoordeel én de mogelijkheid om tijdens de uitvoering van het project voortdurend samen te leren en te optimaliseren.

Vijfjarig traject
Het moderniseringsproject betreft woningen die tussen 1970 en 1980 zijn gebouwd. De werkzaamheden starten komend najaar bij zo'n honderd woningen in Spelwijk in Swifterbant.
Aansluitend worden ruim tweehonderdvijftig woningen in de omgeving van De Morinel en wijk De Fazant in Dronten onder handen genomen. In Biddinghuizen betreft het ongeveer vijftig woningen in de omgeving van Het Erf.

Innovatieve en duurzame oplossingen
"Vanuit onze visie op duurzaamheid, hebben we aandacht voor klimaatadaptieve, circulaire en natuurinclusieve bouw", vertelt Kars Orsel, projectcoördinator bij OFW. De technische oplossingen die Nijhuis Bouw toepast, sluiten daar helemaal op aan. Zo kiest Nijhuis Bouw niet voor de standaard gevelsteen van tien centimeter breed, maar voor een gevelsteen van slechts zeven centimeter breed én gebruiken ze gerecycled materiaal als spouwmuurisolatie. Beide oplossingen zorgen voor minimaal gebruik van nieuwe materialen. Daarnaast worden energiezuinige, duurzame en onderhoudsarme 'ClimateProof' kozijnen van Nijhuis Toelevering geplaatst, met daarin minimaal één hergebruikt glasblad.

Oost Flevoland Woondiensten
Oost Flevoland Woondiensten is de woningcorporatie van gemeente Dronten. De corporatie beheert zo'n 4.900 woningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant, waaronder zorgappartementen, studentenkamers en maatschappelijk vastgoed.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.8 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top